Xiaomi objavio Mi4, najbrži smartphone dosad

xiaomi mi4 recenzija

Xiaomi, kineski proizvođač pametnih telefona s ogromnim udjelom tržišta u Aziji, ponekad zvan istočnim Appleom, objavio je svoj najnoviji smartphone, koji bi, po njihovim navodima, trebao biti najbrži smartphone na svijetu.

mi4 1

Direktor tvrtke, milijarder Lei Jun, poznat po svom ležernom odijevanju u javnosti, kao i činjenici da je uspio nagovoriti Googleovog top Android developera da se pridruži njegovoj tvrci staroj samo četiri godine, otkrio je Mi4 u Pekingu – uz glasan pljesak. Blještavi promocionalni video otkriva potpuno metalni uređaj s oštrim rubovima koji jako podsjećaju na iPhone.

Koristit će Xiaomijev MIUI operativni sistem, vrlo sličan Android OS-u ali s većim mogućnostima podešavanja. Što se samih tehničkih specifikacija tiče, Mi4 se lako nosi s konkurencijom, dolazi sa 5 inčnim ekranom visoke definicije, Snapdragon 801 quad-core procesorom od 2.5 GHz, 3GB radne memorije, stražnjom kamerom od 13 megapixela i prednjom od 8, te 16 od 64 GB unutarnje memorije.

mi4

Cijena uređaja je, kao i kod prethodnih modela, 1999 yuana, što iznosi oko 320 dolara. Unatoč pristupačnoj cijeni koja proizlazi iz modela prodaje baziranom na profitu od dodatnih usluga, kao i velikom utjecaju na azijskom tržištu, trenutni model Mi4 neće predstavljati pravu konkurenciju iPhoneu, posebno imajući na umu da Apple čak i na kineskom tržištu uživa veću prodaju od Xiaomija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)