Circle to Search je zgodna funkcija, ali hoćemo li je uopće vidjeti na drugim telefonima?

Samsungov event koji je pokrivao lansiranje Galaxy S24 telefona otkrio je i čitav niz ostalih zanimljivosti, među kojima je Circle to Search. Kako to već biva, dostupna na Google Pixel 8, dok će ostali uređaji čekati još neko vrijeme.

Google je Circle to Search predstavio još u siječnju. Funkcija je predstavljena kao nešto što će nam pomoći da instantno dođemo do potrebnih informacija. Umjesto hvatanja screenshota i korištenja Google Lensa, Circle to Search aktivira se dugim pritiskom home tipke. Zatim, jednostavno zaokružimo dio ekrana na kojem se nalazi nešto od interesa. Čitava stvar je na Samsungovom eventu prezentirana tjedan dana prije službenog lansiranja. Malo kasnije, Pixel 8 i Pixel 8 Pro dobili su značajku, te uz Galaxy S24 ostaju jedini telefoni koji je koriste.

Prema službenoj obavijesti nizozemskog odjela Samsunga, Circle to Search mogao bi pronaći put do drugih Android telefona od 10. mjeseca ove godine, no nema pretjerano informacija. Moguće da su Samsung i Google postigli neku vrstu eksluzivnog dogovora pa će značajka ostati rezervirana za njih.