Evo kako bi Nokia 8 mogla izgledati

nokia 8 android

Android Nokije tek su krenule u osvajanje tržišta, a pohod je signaliziralo lansiranje tri jeftinija modela. Nedugo zatim, pojavile su se glasine da bi na tržište mogao izaći još jedan, flagship mobitel, naziva Nokia 8 ili Nokia 9. Evan Blass pak tvrdi da ima rendere Nokije 8, prvoga pravoga flagship Android modela.

nokia 8

Render koji vidimo pred sobom prilično je konzistentan s glasinama koje su se ranije pojavljivale. Oblik je sličan onome iz promotivnog videozapisa koji je nažalost uklonjen, a dodatno tome, na poleđini su i dva senzora kamere upotpunjena sa Zeiss brandingom. S prednje strane nalazi se 5.3″ QHD zaslon te, čini se, fizički čitač otiska prsta, dok bi mobitel trebao pokretati Snapdragon 835 procesor. Možemo primijetiti i zaobljeni unibody dizajn kao i 2.5D prednje staklo.

Kako će se Nokia 8 nositi s nemilosrdnim tržištem?

Iako telefon izgleda ok, ne možemo reći da je išta više od toga. Pogledamo li današnje flagship uređaje, možemo vidjeti da se proizvođači svim silama žele istaknuti, što se postiže raznim dizajnerskim značajkama, ekranima koji se protežu od ruba do ruba i slično. S druge strane, Nokia 8 samo je još jedan prosječno dizajniran uređaj, iako cijenom ne odmiče od ranije spomenutih premium uređaja, jer ona bi navodno trebala iznositi oko 4000 kuna. Evan Blass tvrdi da će se uređaj predstaviti već krajem ovoga mjeseca pa ako je vjerovati njemu, nećemo još dugo čekati da saznamo detalje.