Google se priprema Bard preimenovati u Gemini

Pomalo iznenađujuća vijest je da Google u potpunosti napušta “Bard” brending na webu i telefonima, prelazeći u potpunosti na “Gemini.”

Tijekom eventa Pixel 8 u listopadu, Google je otkrio svoje planove o kombiniranju postojećih značajki Asistenta s AI chatbotom Bard. Iako je to inicijalno nazvano (i možda pretjerano doslovno) “Asistent s Bardom,” saznali smo da je Google razmišljao o nekoliko alternativnih imena za svoj AI nove generacije za mobilne uređaje.

Prvo, sredinom siječnja, Google je sve skratio samo na “Bard,” napominjući da će određeni zadaci biti delegirani “Asistentu.” Ova promjena donekle je pomogla izbjeći konfuziju oko “Google Asistenta (klasičnog)” naspram “Asistenta s Bardom.” Zatim, ranije ovog tjedna, cijelo Bardovo iskustvo na telefonu preimenovano je u “Gemini.”

Sada, kako je podijelio Dylan Roussel na Twitteru/X, Google se u potpunosti obvezuje na preimenovanje Barda, jer novi dokazi u web aplikaciji pokazuju da je “Bard sada Gemini” na mobilnim uređajima i webu.

Rebranding donekle ide u prilog konsolidaciji kompletnog Googleovog AI brandinga. Trenutno, Bard je upogonjen srednjom razinom Googleovog AI modela, Gimini Pro, dok će naprednija verzija nositi naziv Gemini Advanced i biti upogonjena Gemini Ultra modelom.