Navodni render novog Pixel XL-a ostavlja bez daha

pixel xl 2017 glasine

Iako Google navodno radi na čak tri nova telefona iz Pixel serije, sudeći prema onome što je do sada poznato, na tržište će biti stavljena samo dva. Dakle, situacija će biti slična kao i prošle godine, gdje ćemo imati 5-inčnog nasljednika originalnog Pixel pametnog telefona iz 2016., dok će drugi model, trenutno poznat pod kodnim imenom Taimen, biti nešto veći.

Ako je vjerovati ekipi s portala Android Police, Google će taj veći uređaj nazvati Pixel XL 2017 ili Pixel 2 XL, a trebao bi imati 6-inčni ekran te dizajn sličan onome od prošle godine, uz to što bi se zaslon trebao protezati gotovo od ruba do ruba. Uzevši u obzir da će novu premium liniju uređaja proizvoditi LG, vidimo da je dizajn ekrana sličan onome što smo već vidjeli na LG G6, drugim riječima, omjer ekrana koji možemo vidjeti na renderu navodnog Pixela XL također ima omjer od 2:1. Rubovi gotovo da dotiču rub vanjskih linija uređaja, dok je ekran sam po sebi ravan, iako je staklo s lijeve i desne strane prilično zakrivljeno.

Čini se da niti Pixel XL neće zaobići gimmicki

Na pozadini možemo vidjeti sličnu situaciju kakvu smo imali i na trenutno aktualnim Pixelima. Uređaj ima metalnu unibody konstrukciju, dok se s gornje strane nalazi sličan stakleni dio. Ipak, čitač otiska prsta ovaj put nije okružen staklom. Ako je render točan, Pixel XL neće imati dual camera setup, već klasičnu tradicionalnu kameru s bljeskalicom. Najinteresantnije u cijeloj priči je tvrdnja da bi novi Pixeli mogli imati obrub osjetljiv na dodir, po uzoru na HTC Edge Sense koji se prvi put pojavio uz HTC U11 nekoliko mjeseci ranije. Zahvaljujući toj značajci, korisnici će moći “stisnuti” cijeli mobitel kako bi vršili interakciju s nekima od funkcija, primjerice, Google Assistantom. Hoće li biti riječ tek o gimmicku ili stvarno korisnoj značajci ovisi o načinu na koji Google sve to skupa izvede, iako u ovome trenutku ne vidimo neku pretjeranu korist od toga.

pixel xl 2017 glasine