Sony Xperia Z3 i 9 cool značajki

xperia z3

Sonijeva nova perjanica, Xperia Z3, zasigurno je jedan od najelegantnijih Android mobitela na tržištu, a uz dobar izgled može se pohvaliti i s brojnim značajkama. Pogledajmo koje je od njih Sony posebno istaknuo u jednom od svojih članaka.

sony-xperia-z3

Mobilno plaćanje

Sony je jedan od pokretača NFC-a, pa je samim time i jedan od prvih proizvođača koji je u svoje mobitele počeo ugrađivati tu tehnologiju, a Xperia Z3 nije iznimka. Zahvaljujući tome, na određenim prodajnim mjestima možete lakše obaviti kupovinu.

Optimizacija audio postavki za Sony slušalice

Xperia Z3 može prepoznati koje Sonijeve slušalice koristite, te zatim na temelju toga optimizirati zvuk kako biste imali što bolje iskustvo slušanja.

Pauziranje snimanja

Više ne morate zaustavljati video jer ste zaboravili popraviti frizuru. Jednostavno pritisnite pauzu, skočite do ogledala, i nastavite sa snimanjem. Sve ostaje u jednom videozapisu.

Personaliziranje brzih postavki

Ako vam se ne sviđa redoslijed ili izbor ikonica brzih postavki, možete ga promijeniti i na taj način u notifikacijskoj traci imati postavke kojima najčešće pristupate, poput osvjetljenja zaslona.

447487-sony-xperia-z3-(t-mobile)

Stamina način rada

Xperia Z3 ima fizički “manju” bateriju od Xperije Z2, ali je softverska strana navodno toliko poboljšana da je vrijeme autonomije puno bolje. Dodatno tome, ako vam je baterija pri kraju a nećete tako skoro imati pristup utičnici, postoji jedna zgodna značajka pod nazivom Stamina mode koja drastično produžuje vrijeme autonomije.

Bolja rotacija zaslona

Sony je dodatno poboljšao rotaciju zaslona na temelju toga kako držite mobitel u rukama. Ako ste ikad ležali u krevetu s uključenom rotacijom zaslona, znate o čemu pričamo.

Geste

Po uzoru na LG, Xperiju Z3 možete “probuditi” dvostrukim dodirivanjem zaslona, stišati ga okretanjem na prednju stranu, ili se javiti na poziv držeći mobitel ispred lica ako u javnosti volite izgledati poput luđaka.

Otključavanje pomoću bluetootha

Ako imate Sonijev pametni sat, možete ga koristiti za otključavanje mobitela, bilo putem zaslona, bilo putem približavanja dvaju uređaja.

https://www.youtube.com/watch?v=0IEuS9_W4PE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)