Navigacija za Android – Dosta je gubljenja

Navigacija za Android

Mi muškarci smo poznati po tome da nam ne treba nikakva pomoć niti osoba da nam pojasni gdje se točno nalazimo i kojom ulicom točno da krenemo, no, ruku na srce, nekad potiho ipak mislimo da smo izgubljeni, ali i dalje odbijamo pitati za smjer. No, zato imamo svoje vjerne gadgete koji nam povremeno gubljenje znatno olakšaju, pogotovo na cestama kojima prvi puta kročimo. Zato je tema današnjeg članka Android navigacija, gdje vam uz nekoliko prijedloga predstavljamo najbolje Android navigacije. Krenimo!


Za potrebe članka i testiranja aplikacija korišten je mobitel Sony Xperia Z3


Android navigacija – Besplatna navigacija za Android

Kada je u pitanju besplatna navigacija za Android, tu uvijek imamo Google Maps kao prvu soluciju koja može pomoć ako ste zapeli negdje i trebate samo osnovne informacije. Uz nešto potrošenih lipa vam Google Mape budu ubrzo pokazali gdje se nalazite i kojim smjerom otprilike dalje krenuti. Iako tvrdimo da je Google napravio odličnu stvar s tom uslugom, činjenica je da nam je znatno ugodnije raditi sa zasebnom aplikacijom, stoga vam toplo preporučamo da skinete MAPS.ME

besplatna navigacija za android

Proglašena jednom od najboljih aplikacija godine 2014., MAPS.ME je besplatna i jednostavna navigacija za Android mobitele, posjeduje detaljne mape i jednostavno sučelje. Neki od “kužera industrije” tvrde kako je beskorisna jer nema glasovnu navigaciju i noćni način rada, no momci, besplatna je – što je odlično za nove kolege koji nisu spremni izdvojiti par sto kuna za navigaciju.

[pb-app-box pname=’com.mapswithme.maps.pro’ name=’MAPS.ME –Offline Map & Routing’ theme=’light’ lang=’en’]

Android navigacija – Plaćena navigacija za Android

Kada se u priču ubacuje besplatna navigacija za android, na raspolaganju imate nekoliko aplikacija; tu je Garmin navigacija za Android koja je jedna od jeftinijih, zatim IGO navigacija za Android, pa onda CoPilot, Sygic i Navigon. Svaka od aplikacija za sobom nosi neke posebne cake, zasebne probleme i zasebne prednosti, a cijene su u nastavku:

1.) Garmin navigacija za Android – Cijeli paket za europu iznosi $30
2.) Igo navigacija za Android – Cijeli paket za europu iznosi $65
3.) CoPilot navigacija za Android – Cijeli paket za europu iznosi $49
4.) Sygic navigacija za Android – Cijeli paket za europu iznosi $30
5.) Navigon navigacija za Android – Cijeli paket za europu iznosi $81

Kao što vidite, ne radi se o malom novcu, pogotovo ako želite testirati svaku od njih, no mi smo to obavili za vas, te smo došli do sljedećeg zaključka:

Najbolja navigacija za Android – CoPilot za 47 dollara

Ako se malo poigrate s Googleom i prijedlozima drugih sajtova, shvatit će te da se pod pojmom “najbolja Android navigacija” najčešće vrte jedne te iste tri aplikacije, a to su CoPilot, Sygic i Navigon, svaka od njih dostupna je za našu regiju.

Android GPS

Ono što smo mi isprobali i s kojom smo aplikacijom najviše zadovoljni je CoPilot, koji sa svojom cijenom od svega $47 vaš mobitel pretvori u punokrvni GPS sustav, koji radi u OFF-LINE modu bez interneta, nudi turn-by-turn navigaciju uz odabir alternativnog pravca i točaka interesa, a osim toga ima ugodan ženski glas pri glasovnom navođenju. Posjeduje noćni način rada, instalacija je zaista jednostavna, a može se instalirati na bilo koji Android mobitel. Mi smo osobno navigaciju testirali na mobitelu Xperia Z3 kroz nekih mjesec dana korištenja, te vam možemo proslijediti samo pohvale. Aplikacija se može kupiti na sljedećem linku za $49:

[pb-app-box pname=’com.alk.copilot.eumarket.premiumeupan’ name=’CoPilot Premium Europe Sat Nav’ theme=’light’ lang=’en’]

Pametni telefoni su kao švicarski nož

Pametni telefoni zaslužni su za pad popularnosti mnogih uređaja koji su do prije nekoliko godina imali ogromna tržišta. Dobar primjer tome su kompaktne digitalne kamere za kojima više ne postoji potreba uz moderne telefone sa senzorima od 13 – 20 MP. Slično je i s MP3 playerima, a čini se i s GPS navigacijskim uređajima. Uz toliko kvalitetnih aplikacija za Android, zbilja nemate potrebe kupovati zasebnu navigaciju. Izbor je ogroman kako u besplatnom, tako i u premium segmentu. Google Karte možete koristiti ako tek tu i tamo negdje putujete, dok za ozbiljnije i češće rute investirajte u kvalitetnu aplikaciju poput CoPilota koja će, za razliku od GPS  uređaja, uvijek biti uz vas, sve dok u džepu nosite mobitel.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)