Motion Stills aplikacija olakšava kreiranje GIF-ova iz videozapisa

motion stills android

Čak godinu dana nakon što se Googleova aplikacija Motion Stills našla na iOS-u, gdje je na praktičan način pretvarala Live Photos u GIF-ove, korisnici Androida mogu uživati sličnim funkcijama jer app je pronašao svoj put i do te platforme. Doduše, u potpuno drugačijem oblike.

Motion Stills kombinira Live Photos i Instagramov Hyperlapse

Pošto na Androidu ne postoje Live Photos, Google je morao pronaći drugi izvor videozapisa iz kojih će se stvarati GIF-ovi, stoga je Motion Stills praktički aplikacija koja snimljene videozapise iz aplikacije kamere izvozi u GIF formatu. Dostupne su dvije vrste. Prva je “motion still”, video loop od tri sekunde koji na neki način imitira Live Photos, iako ne sprema fotografije. Drugi je “fast forward”, svojevrsna alternativa Instagramovoj Hyperlapse aplikaciji koja nikada nije stigla na Android. Ukratko, ovaj način omogućuje snimanje videozapisa, automatsku stabilizaciju te potom njegovo ubrzavanje dva do osam puta. Doduše, ovo nije jedina aplikacija koja dopušta snimanje videozapisa te vrste. Microsoft ima vlastitu naziva Microsoft Hyperlapse Mobile i odrađuje jednako dobar posao.

Motion Stills aplikacija nije jedina koja dopušta kreiranje GIF-ova iz videozapisa, a cijela stvar bila bi još bolja da je Google tu opciju jednostavno ubacio u svoj standardni camera app. Štoviše, Google na iOS-u ima još nekoliko zanimljivijih aplikacija koje su se mogle prebaciti na Android umjesto Motion Stillsa, no što je tu je. Motion Stills besplatan je za preuzimanje na Trgovini Play.

[appbox googleplay com.google.android.apps.motionstills]