Windows 10 sada dopušta naprednije spajanje s Android telefonima

windows 10 android link

Iako se Windows mobilna platforma ne može smatrati pretjerano uspješnom, Microsoftu je mobilni segment izuzetno važan, stoga ne čudi konstantno ulaganje u njega. Još početkom godine, kompanija je izrazila želju za “naprednijim” spajanjem Android i iOS uređaja sa svojim Windows 10 operacijskim sustavom. Jedan od koraka u tome smjeru ostvaren je danas puštanjem Windows 10 preview builda pod brojem 16251.

Unatoč tome što koncept nije namijenjen široj javnosti, već samo onima koji su dio Windows Insider programa, stvar funkcionira prilično fluidno. Naime, Android korisnici mogu preuzeti aplikaciju jednostavnog naziva Microsoft Apps koja zatim povezuje Android uređaj s Windows računalom. Ovakvo povezivanje omogućuje nove cross-device značajke, uključujući dijeljenje linkova direktno između mobitela i Windowsa te pretraživanje interneta. To su samo neke od potencijalnih značajki, a budućnost bude donijela i one daleko naprednije, poput dijeljenja sadržaja između povezanih uređaja, copy-paste funkcije i slično.

Podrška za iOS trenutno izostala

Što se tiče same aplikacije Windows Apps, ona je podijeljena na nekoliko kategorija radi lakšeg snalaženja, a do sada je bila namijenjena isključivo pregledavanju svih Android aplikacija koje su razvijene od strane Microsofta. Međutim, ažuriranje na verziju 3.0.0. dopušta spomenuto spajanje Androida i Windowsa svima koji su dio Windows Insider programa. Iako je funkcija spajanja zamišljena za Android i iOS operacijske sustave, Microsoft je u ovome trenutku odlučio podržati samo Android, dok će korisnici iPhonea još malo pričekati.

[appbox googleplay com.microsoft.appmanager]