Android 6.0 portan na HTC HD2!

htc hd2 android

Sjećate se HTC-a HD2? Ako da, sigurno pamtite fleksibilnost ovog pametnog telefona koja je postala glavna značajka uređaja u smislu da ste na njega mogli instalirati gotovo sve mobilne operativne sustave raspoložive u ono vrijeme. Ali tu priča ne staje, na HD2 je moguće instalirati različite portove Unixa, moderne verzije Windows Phone operativnog sustava, cijelu paletu Android verzija pa čak i pomalo zaboravljeni Firefox OS. Kao šlag na kraju, HD2 može zavrtjeti i posljednu verziju Androida 6.0 pod kodnim imenom Marshmallow.

htc hd2 android marshmallow


Član XDA tima pod nadimkom macs18max obznanio je javnosti da na HD2 možete instalirati Android 6.0 Marshmallow i bez problema koristiti osnovne funkcije poput Wi-Fi veze, zvuka i grafičkog prikaza. Nažalost, to je zasad čitav popis značajki koje ispravno funkcioniraju na ovom reliknom uređaju. Kada pokušate malo dublje kopati kroz funkcionalnost, dočekat će vas šuma grešaka, bugova i generalno vrlo sporo i neučinkovito sučelje.

S druge strane, nije realno očekivati od HTC-a HD2 da postane (ili ostane) vaš izbor za uređaj koji koristite svakodnevno. Ipak se radi o uređaju starom sedam godina i upravo zbog toga je njegova sposobnost da pokrene moderni operativni sustav ni više ni manje nego zapanjujuća. Uz specifikacije koje danas svrstavamo u najniži mogući cjenovni rang, pohvale zaslužuje i Googleov tim za razvoj i optimizaciju Androida 6.0. HTC HD2 dolazi sa 1 GHz Qualcomm Snapdragon procesorom i samo 448 MB raspoložive radne memorije, a nekad gigantski ekran sada spada među kompaktne – 4.3 inča rezolucije 800×480. Ako i dalje negdje čuvate HTC HD2, izazivamo vas da se okušate u instalaciji Androida 6.0 i iznesete nam vlastita iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *