Simplicam: Wi-Fi kamera povezana s Android uređajem

simplicam-product-photos-9

Nadzorne kamere koje se koriste za kućnu upotrebu postaju sve popularnije, a ne koriste se samo iz sigurnosnih razloga, već i za praćenje ljubimaca dok vlasnika nema kod kuće ili pogleda na bebinu sobu dok ona spava. Jedna od jeftinijih alternativa je Simplicam, a njena prednost je što se može pratiti pomoću aplikacije Closeli dostupne za iOS, osobna računala te odnedavno i za Android. Kamera sliku šalje preko Wi-Fi-a, a aplikacija sadrži mogućnosti kao što je praćenje zvukova i pokreta. Daje jasnu 720p sliku, čak i u potpunom mraku.

https://www.youtube.com/watch?v=d_VCZRG-fE0

Sama izrada Simplicama djeluje kvalitetno, a praktičan je za montiranje na razne vrste površina – od radnog stola do plafona. Preko Closelija možete podestiti želite li da kamera snima bez prestanka ili samo fotografira u određenim vremenskim razmacima, a također i da pošalje obavijest ako detektira pokrete ili zvukove. Ova opcija zvuči odlično, no ipak moramo napomenuti da su senzori preosjetljivi, pa ćete dobiti obavijest i zbog vanjskih jačih zvukova ili manjih pokreta kao što je pomicanje grane na vjetru.

simplicam-product-photos-6

U aplikaciju možete spremiti svoje najdraže video isječke u trajanju do jednog sata, a zatim ih dijeliti ili skidati. Značajke koje se dodatno naplaćuju obuhvaćaju detektiranje lica, automatsko spremanje sadržaja na Closeli Cloud i snimanje na duže vrijeme, što se pak plaća 4.99$ (oko 35 kn) mjesečno za jedan dan snimanja, a 22.99$ (oko 140 kn) za 21 dan snimanja i reproduciranja sadržaja.

Simplicam dolazi u dvije verzije i može ga se nabaviti po cijeni od 149$ i 199$ (oko 920 i 1200 kn) na službenoj web stranici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *