Pet najboljih bežičnih zvučnika za mobitele

U današnje vrijeme ljudi konzumiraju više multimedije nego ikad. To možemo prvenstveno zahvaliti raširenosti pametnih uređaja koji su sposobni reproducirati sve moguće formate i oblike, bilo iz interne memorije, bilo s interneta preko raznih servisa. Često se nađemo i u situaciji kada bismo tu multimediju htjeli podijeliti s drugima, neovisno  jeste li na kućnoj zabavi, roštilju, ili izletu s prijateljima. Ako ste pak društveni i često se nalazite u ovakvim situacijama, predstavljamo vam naših pet najboljih bežičnih zvučnika za mobitel ili tablet.

5. Sony SRS-BTV5

Sony SRS-BTV5 zvučnik je atraktivnog dizajna koji će se uklopiti u svako okruženje. SRS-BTV5 spaja se na uređaje pomoću NFC konekcije ili već standarnog bluetootha. Kvaliteta zvuka koju ovaj zvučnik pruža je zadovoljavajuća, s obzirom da se radi o zvučniku iz nižeg cjenovnog ranga, a zadovoljiti će sve manje zahtjevne korisnike kojima kvaliteta nije imperativ. Također, valja napomenuti da zvučnik podržava i handsfree funkciju, odnosno, ima ugrađen mikrofon te ga možete koristiti za razgovore putem mobitela, a ugrađena je i tipka za javljanje na pozive. Kvaliteta zvuka odgovara cijeni, a kao što je i za očekivati kod ovakvih jeftinijih zvučnika, najviše ćete osjetiti nedostatak basa. Trajanje baterije je oko 4 sata, a jačina zvučnika: 1,2W. Možete birati između žute, crne i bijele boje. Cijena iznosi 279,85 kuna a možete ga pronaći u ponudi Magazinrs.hr web shopa.

sony srs-btv2

4. JBL CLIP

JBL CLIP predstavlja jednostavan i praktičan zvučnik vrlo povoljne cijene. Veličine tek nešto većega sata, lako je prenosiv a zahvaljujući nastavku na vrhu lako se može zakačiti na ruksak, hlače, ili bilo gdje drugdje. Kvaliteta zvuka je solidna i ponajviše će vas oduševiti svojom glasnoćom. Ima i 3.5 mm ulaz pa vam nudi mogućnost spajanja na mobitel ako ne želite bežično. Kao i kod prethodnog modela, nedostatak je slabija reprodukcija basa, no kao što smo i rekli, u ovome cjenovnom rangu nećete pronaći zvučnik koji nema tu manu. Jačina zvučnika iznosi oko 3.2W, što je malo više nego kod Sonyjevog SRS-BTV5. Trajanje baterije je 5 sati, ali ponajviše ovisi o glasnoći reproduciranja. Bežično spajanje se vrši preko bluetootha. Možete ga nabaviti u Ronis web shopu po cijeni od 389,00 kuna.

JBL clip

3. JBL Flip

JBL Flip je bluetooth zvučnik zanimljivog dizajna zahvaljujući kojemu ima mogućnost vodoravnog ili horizontalnog postavljanja, a zbog oblika pruža osjećaj da se zvuk pravilno raspoređuje u prostoriji, umjesto da je usmjeren iz jedne točke. Na vrhu se nalaze funkcijske tipke, dok se sa strane nalaze ulazi za punjenje i 3.5 mm aux in. Baterija može izdržati i preko 5 sati aktivne reprodukcije glazbe u bežičnom načinu rada. Kao i Sony, JBL Flip također sadrži mikrofon, pa može služiti i za razgovore putem vašeg mobitela. Kvaliteta zvuka, kao i njegova čistoća, vrlo su dobri, a glasnoća zvuka sasvim je pristojna s obzirom na male dimenzije. Uz zvučnik dobivate i neoprensku torbicu u koju ga možete pospremiti da bi ga zaštitili prilikom prijenosa. Odnos uloženog i dobivenog je prilično dobar, stoga smatramo da je Flip najisplativiji zvučnik na ovoj listi. Jačina zvučnika je 10W, a možete birati između čak 6 boja. Dostupan je također u Ronisovom web shopu po cijeni od 719 kuna.

JBL flip

2. Harman Kardon Esquire Mini

Harman Kardon poznata je marka u svijetu zvučnika, pa od ovoga zvučnika možete očekivati samo najbolje. Vrlo tanak i elegantno dizajniran zvučnik ugodan je oku, a do izraza posebno dolazi brušeni aluminijski okvir koji odiše uglađenošću, dok zadnju stranu krasi prava koža. Što se tiče kvalitete zvuka, Esquire Mini je definitivno jedan od najkvalitetnijih zvučnika u tom cjenovnom rangu. Čistoća zvuka i glasnoća su savršene te često imate dojam da zvuk dolazi iz puno većeg zvučnika, no pri glasnijoj reprodukciji može doći do distorzije zvuka. Bežično spajanje na zvučnik se izvršava pomoću bluetootha, a jačina zvučnika je 8W. Izdržljivost baterije je oko 8 sati bežične reprodukcije zvuka. Esquire Mini dolazi u nekoliko boja, a možete ga pronaći u Svijetu Medija po cijeni od 1091 kunu.

harman kardon

1. Bose Soundlink Mini

Bose je uvijek bio na samome vrhu ponude zvučnika te se radi o svjetski renomiranom proizvođaču. Soundlink Mini izgleda kao umanjeni radio uređaj, ali kvaliteta izrade i materijala je na visokom nivou. S gornje strane nalaze se tipke kojima se vrši cijelo upravljanje, a spajanje na zvučnik se odvija, kao i kod ostalih modela, pomoću bluetootha ili standardnog 3.5 mm jacka. SoundLink Mini nema podršku za speakerphone, odnosno telefoniranje pomoću mobitela, ali to nećemo uzeti kao manu. Ono što valja istaknuti je i mogućnost memoriranja šest različitih uređaja koje spajate na zvučnik. Punjenje se vrši pomoću kabela koji se uštekava u struju, drugim riječima, nema podršku za USB punjenje, ali zato je punjenje riješeno na elegantan način s obzirom da se zvučnik stavi u svoje postolje.  Dotaknimo se i onoga najbitnijega, a to je kvaliteta zvuka. SoundLink Mini predstavlja najbolje od najboljeg, a snaga od 10W osigurat će zadivljujuću glasnoću, ali i čistoću te dobru reprodukciju basa. Baterija je također iznad prosječna te će vas poslužiti oko 7 sati. Ako se odlučite na kupovinu, to možete učiniti u Svijetu Medija po cijeni od 1599 kuna.

bose soundlink mini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *