Hyperkin SmartBoy dostupan za prednarudžbu

hyperkin smart boy

Kad se prvoaprilska šala pretvori u stvarnost, dobijete Hyperkin SmartBoy. Riječ je o jednom od zanimljivijih gamerskih dodataka na tržištu, s još zanimljivijom pričom. Naime, sve je krenulo kao prvoaprilska šala još davne 2015., kada je Hyperkin pustio lažni PR s najavom za novi gadget. Ljudima se cijela ideja toliko svidjela da su iz Hyperkina na kraju odlučili realizirati projekt.

Iako se proizvod trebao naći na tržištu još krajem prošle godine, nakon što je neko vrijeme bio u developer preview fazi, stvari očito nisu išle kako je planirano s obzirom da SmartBoy stiže više od pola godine kasnije nego je inicijalno planirano. Međutim, za ovako cool proizvod nikad nije kasno. Riječ je dodatku za Android mobitele s dizajnom koji uvelike podsjeća na Game Boy te dobro poznatim rasporedom fizičkih tipki. SmartBoy je čak kompatibilan s originalnim Game Boy igrama koje možete ubaciti u predviđeni utor. “Konzola” se na mobitel povezuje vrlo jednostavno i koristi vlastiti, predloženi emulator, ali će raditi i s bilo kojim emulatorom dostupnim na Trgovini Play

Unatoč tome što je SmartBoy inicijalno bio zamišljen isključivo kao iPhone dodatak, Hyperkin se predomislio i gadget učinio kompatibilnim sa Android telefonima koji imaju USB-C priključak, gdje spadaju Galaxy S8, Google Pixel i Pixel XL, Moto Z i brojni drugi. U svakom slučaju, riječ je o dodatku koji će najviše cijeniti ljubitelji klasika i retro igara, gdje će SmarBoy pokušati dostaviti autentično iskustvo igranja na Game Boyu. Hyperkin SmartBoy dostupan je za prednarudžbu, dok će isporuka krenuti 21.8. ove godine.