Recenzija radio aplikacije TuneIn

Tunein radio recenzija android

33

S preko 50 milijuna aktivnih korisnika mjesečno diljem svijeta, TuneIn predstavlja sam vrh ponude što se tiče radio i podcast servisa na Androidu, ostalim mobilnim platformama pa i šire. Nedavnim redizajnom ovaj servis je ubacio u petu brzinu na način da više ne predstavlja sirovi pretraživač online radio stanica i podcasta, već preuzima ono najbolje iz društvenih mreža za napredno profiliranje. Na inteligentan način korisniku pruža ono što bi mu moglo biti najviše interesantno te time podiže praktičnost i jednostavnu genijalnost na novu razinu. Danas vam donosimo detaljni pregled aplikacije za Android te zbog čega ju jednostavno morate instalirati.


TuneIn – Dobre radio stanice nikad nije bilo lakše pronaći

123Šanse su da na čisti spomen internet radio aplikacije odmahujete rukom jer su dosad takve aplikacije uglavnom bile gole kao Google tražilica – vrlo sposobne, ali ako ne znate točno što tražite nećete se dobro provesti među stotinama tisuća raspoloživih opcija. TuneIn vam svojim konceptom pruža pristup točno određenim kategorijama, bilo po žanru glazbe, jeziku ili lokaciji stanice. S vremenom će aplikacija svojim inteligentnim algoritmom uočiti što vam se sviđa (na temelju vaših Favoritesa i Followsa) te preporučati vama potencijalno zanimljive stanice. Dobrodošla je opcija i područje sa prikazanim povezanim stanicama, koji je tu da vam predstavi radio stanice slične onoj koju trenutačno slušate.

Napredne funkcije redefiniraju radio kao medij, ali ih je potrebno platiti

Dobrodošle su napredne funkcije poput snimanja sadržaja i navigacije istim. Navigaciju možete imati i u besplatnoj varijanti aplikacije, a ako želite snimati radio sadržaj morat ćete platiti $9.99, koliko Pro verzija trenutačno košta. Većini možda manje interesantna, no definitivno spomena vrijedna opcija jest pokretanje vlastitog podcasta. Automatizirana varijanta je još uvijek u izradi, no i trenutačna metoda funkcionira. Ako ste zainteresirani za temu, bacite oko na službene stranice gdje ćete pronaći sve potrebne tehničke detalje.

TuneIn posjeduje i regulacija potrošnje

Prvim pokretanjem i testiranjem potrošenog prometa putem Data Monitor programa kroz sat vremena slušanja Otvorenog došli smo do brojke od 26 MB. TuneIn nudi opciju odabira bitratea radio stanice ukoliko ista to i podržava. Na primjer, za Otvoreni radio možete odabrati 128 kbps MP3 ili 64 kbps AAC format, što nije slučaj za sve radio stanice. Ako vam je regulacija potrošnje internet prometa važna, nakon odabira radio stanice pod Options ćete pronaći opciju Choose Stream sa raspoloživim bitrateovima. Logično, s manjim bitrateom trošit ćete manje megabajta, no razliku u kvaliteti ćete definitivno osjetiti.

11

Kome preporučiti TuneIn?

TuneIn je na pravom putu da postane apsolutna hit aplikacija u pogledu internet radija i podcast servisa. Imajte na umu da novi smjer u kojem se aplikacija kreće preuzima ono najbolje iz društvenih mreža i prepoznavanje navika korisnika kako bi cjeloviti proizvod na kraju bio gotovo savršen i individualno prilagođen. Veliku ulogu u prilagođavanju očito ima i sam korisnik te je važno znati da se i vi trebate malo potruditi i favorizirati određene stanice kako bi aplikacija vama dostavila još prikladnog sadržaja.

[pb-app-box pname=’tunein.player’ name=’TuneIn Radio’ theme=’discover’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *