Recenzija: Into the Dead

U već nekoliko navrata spomenuli smo Into the dead kao jednu od must have aplikacija na vašem Android ljubimcu, a sada vam donosimo recu u kojoj ćete saznati zašto! Into The DeadGodina je 2017., u Lijepoj Našoj dogodila se stravična nezgoda koja je sve naše političare pretvorila u zombije. Krvožedne zombije koji žele vaš mozak? Ma ne, niste platili porez na dohodak, a ti prokleti zombiji kao da mogu nanjušiti gotovinu u vašim džepovima. Prvo su vam srušili helikopter, zatim vas naganjaju po livadama, kroz polja kukuruza šećerca i šume, no kao što to i inače biva s porezom i državom, na kraju vas ulove bez obzira koliko im u početku dobro bježali.

U čemu je onda stvar kod ovog runnera?  Pa da što duže bježite od Linića i inspekcije, naravno! Što dalje dogurate, to više novaca ostane vama u džepu, tako da je sljedeći “start od nule” jednostavniji – odličan primjer domaćeg poduzetništva.

Into the Dead – a sad za ozbiljno

S uvodom se šalimo, naravno. Igra Into the Dead, razvijena od strane novozelandskog tima Pik Pok, predstavlja FPS runner smješten u nikada dosadnom svijetu apokalipse i zombija. Vaš zadatak je dogurati što dalje kako bi s osvojenim bodovima i ispunjenim misijama otključavali nove bonuse, nova oružja, kojeg vučjaka na vašoj strani i tako u nadogled. Cijelo trčkaranje odvija se na jednostavan način, vaš lik trči ujednačenom brzinom i automatski preskače ograde, dok vi s jednom rukom upravljate kretnjom lijevo-desno, s drugom pucate (moguće je birati između više načina upravljanja). Oružja je malo, municije još manje, a zombija ima na pretek.

into the dead 1

Oružja ima, ali zapravo nema

Na raspolaganju imate nekoliko vrsta različitog oružja, od običnog pištolja i revolvera, pa sve do granata, samostrela i sličnih perverzija. Jedino je problem u tome što ih ne možete sami birati, nego se nasumice spawnaju po kutijama koje putem kupite – što je ujedno i glavni problem igre. Ako sam već pljunuo 15.000 zlatnika na automatsko oružje koje je usput i čudo moderne vojne tehnologije, onda želim isto to čudo imati dostupno u bilo kojem trenutku, ali ne, najprije dobijete beskorisnu motornu pilu, nakon toga par granata, zatim pištolj s kojime ste i startali igru, pa tek tamo negdje pri 2000 metara spomenutu pušku. U redu, prije nego što krenete igrati nudi vam se 5 perkova: “start with a weapon”, “start from 1500m”, “ammo boost”, “more weapon crates”, i “companion” (pas). Naravno, oni vas koštaju 100 zlatnika po perku, a ako uzmete “start from 1500m” morate uzeti i “start with a weapon”, jer ćete bez oružja brzo poginuti na toj udaljenosti. Dakle, 200 zlatnika ste već izgubili a niste ni krenuli igrati.

into the dead 2
Perkovi i 4 različita načina kontrola

I Floki ide s vama kroz šumu

Veselju nema kraja kada vidite da kroz šume i livade možete trčati i s vučjakom ispred vas, no u portfelju tih ljubimaca nemate samo vuka samotnjaka, nego i dobermana te ostale krvoločne pasmine – što zna bit zgodno u situacijama kada vam je rekord pred nosom zajedno sa zombijem i praznim oružjem u ruci. U tom trenu spomenuti Hund skoči na beštiju i oslobodi vam put.

Grafika i zvuk su pristojni

Igra je pokrenuta i odigrana na tabletu Nexus 7 2013. Nema trzanja, grafika je dobra, sve je fluidno i krvavo, kukuruz šećerac je detaljan, vuk samotnjak lijepo preskače stabala, a lijepo dizajnirani traktori uredno smetaju obaranju rekorda. Zvuk je klasika za zombi pucačine, prehlađeni Čubaka nakon operacije glasnica izlazi iz svakog zombija, dok vaše histerično disanje pridodaje atmosferi. Zvuk oružja je također solidan.

Free download – obavezno dodajte u kolekciju

Makar ima nekoliko nedostataka, poput biranje oružja, ponekad teške misije i općenito sitnih bugova, ova igra je besplatna, stoga ju jednostavno ne možemo zaobići i ne preporučiti. Stoga, skok na Google Play!

[pb-app-box pname=’com.sidheinteractive.sif.DR’ name=’Into the Dead’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)