Recenzija domaće igre: HillPiggy me

HillPiggy Me

HillPiggy me

Razvoj mobilnih igara postaje sve popularnije zanimanje, ali i “hobi”. Dostupnost tehnologije i znanja u današnje vrijeme omogućuje svima da nauče programirati ako imaju bar malo volje i želje, a ono što nam je najdraže od svega je da puno mladih ljudi, studenata, pa i srednjoškolaca odabire upravo programiranje na Androidu kao jedan od glavnih interesa. Samim time, sve se više domaćih igara pojavljuje na Google Play trgovini, a danas predstavljamo nova zabavna igrica koja se skriva pod imenom HillPiggy me. Pozivamo vas da je isprobate, a ukratko ćemo objasniti o čemu se radi i kako izgleda.

HillPiggy Me – Tko je brži?

Vaš je zadatak bježati zelenom ravnicom od farmera koji želi uhvatiti svinju, a kojom upravljate vi. Međutim, na putu se nalaze razne zamke poput korita, kokoši i stabala. Ako ih ne preskočite one vas usporavaju, a farmer vas hvata. Kontrola je jednostavan pritisak na ekran, a dok se ne uvježbate budete vjerojatno malo kasnili, ali, praksom do uspjeha. Farmer je od svinje brži, pa i na to morate paziti, no svaka zamka koja ostane iza vas značajno ga usporava. Dizajn igre napravljen je u stilu crtića jarkih boja, a tu je i prikladna glazbena pozadina. Cilj igre je dobiti što veći rezultat, a kako napredujete pozadina ostaje ista. Ovo bismo voljeli promijeniti u nekoj od sljedećih verzija, jer bi bilo zgodno da se u pozadini izmijenjuju godišnja doba, ili nešto slično. Sve u svemu, igra se vrti dobro i nema zastajkivanja u smislu opadanja broja FPS-a, iako nam se čini da bi sama mehanika igre mogla biti malo bolje dorađena.

2015-01-02 15_11_11-HillPiggy me - Android aplikacije na Google Playu 2015-01-02 15_12_04-HillPiggy me - Android aplikacije na Google Playu

Tko je svinja, a tko farmer? Dodavanje vlastitih lica

Vjerojatno najzanimljivija značajka HillPiggyja je mogućnost dodavanja vlastitog lica na tijelo farmera ili svinje, za što morate koristiti prednju ili stražnju kameru. Ova je ideja vrlo praktično realizirana i sviđa nam se te čini igru posebnijom i zanimljivijom. Cijela atmosfera igre je u duhu “seljačina” s američkog juga, a dodavanjem lica vaših prijatelja ili vas samih igra postaje još smiješnija.

HillPiggy Me – Zaključak

Nedostatak koji smo primijetili je da se tokom igre pojavljuje tekst koji nam nešto govori, no igra teče prebrzo da bi ga pročitali, a svaki put kada bi se pokušali koncentrirati na njega naletjeli bi na neku prepreku. Drugih zamjerki nemamo. Sve u svemu, HillPiggy me je zabavna i zanimljiva igra, te developeru dajemo sve pohvale za trud i želimo još puno dobrih naslova u budućnosti. Igru možete preuzeti na linku ispod:

[pb-app-box pname=’me.HillPiggy.HillPiggyme’ name=’HillPiggy me’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)