Recenzija: Despicable Me! Minion Rush

Despicable Me! Minion Rush je igra koja na prvi pogled ne djeluje previše originalno – radi se o još jednom endless runner­-u u kojem upravljate jednim od ambicioznih “miniona” koji nastoji osvojiti nagradu zaposlenika godine tako da bude što zločestiji.

minions

Tu kritičnu razinu zločestoće ćete mu vi pomoći dostići tako da gurate druge minione s puta, ugrabite što više banana i jednostavno prouzročite što veći kaos. Za igru ovakvog tipa postoji nekoliko ključnih aspekata koje mora imati, a gotovo svi su pogođeni u Despicable Me za Android.

Simpatično zarazno

Postoji mnogo endless runner igara za mobilne platforme od kojih veći dio padne u zaborav, dok onaj manji dio postane mega hit. U tako kompetitivnom okruženju postavlja se pitanje kako diferencirati jednu igru od druge i na što se fokusirati kako biste našli ono što će vas najviše zabaviti dok provodite svoje vrijeme igrajući ju na svom mobilnom uređaju. Temple Run ili Subway Surfers su primjer takva dva hita i ako ste kojim slučajem zaobilazili Despicable Me jer se ipak radi o adaptaciji filma, misleći da je to automatski nešto loše (ne krivimo vas), prevarili ste se.

Igra Despicable Me je jako simpatična i zarazna, ponajviše zbog simpatičnosti glavnog lika Gru-a i njegovih „prijatelja“ koje ćete susresti kroz igru. Općenito govoreći, cijeli taj Despicable Me svemir je dosta dvoličan, u jednom trenutku se svi minioni grle i maze i paze dok ćete u idućem gurati svoje novostečene prijatelje sa staze kako biste si podigli multiplier. Unatoč tome, igra se ne obazire na eventualni moralni konflikt koji je tu očit i nastavlja vas opčinjavati svojim sadržajem.

U igri postoje dvije lokacije kroz koje ćete trčati u beskonačnost – Gru laboratorij i Gru susjedstvo. Zvuči malo, no bolje dvije nego jedna staza, zar ne? Pogotovo u ovom slučaju, gdje su obje lokacije krcate specifičnostima koje im daju određeni karakter i nadograđuju mehaniku igre – lokacije nisu samo šminka. Boss borbe su jedna od interesantnijih događaja koje ćete doživjeti u igri, kao i bonus razine u kojima nećete više kliziti prstom po ekranu već koristiti žiroskop za tilting. Ove na prvi pogled sitne varijacije mehanike igre imaju veliku ulogu što se tiče zaraznosti i eliminacije elementa dosade i repetitivnosti, koji prožima veći dio igara na našim mobilnim uređajima.

wpid-photostrip-2013-06-15-1

Manji problemi s optimizacijom

Uz sve dobro što ova igra donosi, moguće je da će vaš uređaj imati poteškoća s izvođenjem. Prvih par pokretanja igre će potrajati malo duže nego što ste možda navikli, nevezano koji uređaj posjedujete, no ovaj problem se nakon par pokretanja eliminira. Općenito govoreći, vrijeme koje ne provodite igrajući, a provodite u igri je možda malčice predugo, za što bi na prvu okrivili pretjeranu usredotočenost na dijeljenje rezultata zadnje odigrane seanse na Facebook.

Uz to, igra se općenito ne vrti baš najbolje na slabijim uređajima. Preporučujemo uređaj s minimalno 1 GB radne memorije za početak, iako definitivno trebate probati igru ako vam se čini zanimljiva. Povremena zastajkivanja su dosta česta pojava, no nije to ništa drastično pa možda i možete preskočiti preko tih manjih nedostataka.

Jeste li spremni pomoći svom minionu?

Despicable Me je igra koja iskorištava već dokazani gameplay koncept i proširuje ga na svoj specifično simpatičan način. Ako ste ljubitelj takvih igara, Despicable Me za Android morate probati jer je zbilja bogat sadržajem i jako, jako zabavan.

[pb-app-box pname=’com.gameloft.android.ANMP.GloftDMHM’ name=’Despicable Me’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)