Moraš skupit’ sve – političare! uz PolitikoN1 GO

Kako je u Hrvatskoj politika oduvijek neizbježna tema, a hype oko aplikacije Pokemon GO ne staje, N1 televizija odlučila je pružiti nam zabavno “političko” iskustvo kroz šaljivu igru PolitikoN1 GO, taman pred nadolazeće izbore.


13900353_1202031456514045_1378149013534965197_n

Dok iščekujemo nove parlamentarne izbore, još uvijek u euforiji za hvatanjem Pokemona, zamislimo da umjesto Pokémona lovimo domaće političare. Zašto? Zato što možemo, jer to je od danas moguće uz aplikaciju PolitikoN1 GO. Kao i Pokemoni, naši političari dolaze u različitim bojama te različitih veličina, svaki drugačijeg izgleda. Neki su rijetki za vidjeti dok druge susrećete iza svake zgrade pa će igra utoliko biti zabavnija.

Iza aplikacije koja je od danas dostupna za korištenje stoji N1 televizijska kuća, došavši na ideju zabave na lokalnoj razini, ali i edukacije o izborima. Njihova novinarka Sandra Pudja kaže:

“Nastojali smo da ne bude samo igrica, već da ima i informativnu vrijednost za mlađe korisnike. No, vjerujem da će je koristiti sve generacije. Pozivam političare da i sami skinu aplikaciju, jer bi mogli uloviti same sebe. Uz svakog političara će stajati kratak opis,položaj u stranci ili dužnost. To će biti i informativno i zabavno”.

Tako s PolitikoN1 GO lovite domaće političare i političarke na različitim lokacijama. Aplikacija pokriva područje cijele Hrvatske, no neki političari se mogu pronaći samo na lokacijama specifičnima za njih, a za lokaciju nekih drugih korisnici će se trebati dodatno informirati kako bi si olakšali potragu.

“Ako niste sigurni i nešto ne znate o političaru, moguće je potražiti podatke o njima recimo na Wikipediji i pronaći što je specifično za njih i to sigurno pomoći u potrazi”, navodi Pudja.

Osim što imate priliku uloviti političare, kroz aplikaciju se polako napreduje sa svakim ulovom. Igru započinjete kao općinski vijećnik, a sa svakim desetim ulovljenim političarem od njih ukupno 50, polako se napreduje do statusa gradonačelnika, a potom i ministarske pozicije. Ulovite li svih 50 političara, postajete premijer. Kako aplikacija ne bi ostala samo na ostvarenim bodovima s političarima se, nakon što ih pronađete, možete i fotografirati te se pohvaliti svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Neki od naših političara već su i zaigrali aplikaciju, a ako i vi želite skupiti sve političare, aplikacija je besplatna i dostupna za Android putem Google Playa.