Izdvojili smo najbolje šah igre za Android

Chess Android

Kada su u pitanju šah igre, svaki ljubitelj ovog sporta priznat će da je igranje u živo uvijek zabavnije. Iako je šah fenomenalna igra za razvijanje uma, loša strana priče je ta da dobra partija šaha može potrajati i po nekoliko sati, a većina nas zauzeto je poslom pa si takvu egzibiciju ne može priuštiti svakodnevno, već eventualno vikendom ili jednom mjesečno. Zato su tu online verzije: flash šah, playtoy šah pa čak i nekoliko varijanti u kojima igrate šah protiv računala ili prijatelja, kao što je to SparkChess. U današnjem članku budemo se dotaknuli šah varijacija za mobitele, gdje vam u nastavku izdvajamo najbolje šah igre za Android telefone.

Šah online

Posjedujete punokrvni tablet? Flash šah je vaš prvi izbor?

Kraljica šah za mobiteleSparkchess ima dugogodišnju tradiciju kada je u pitanju igranje protiv računala, a tu je i globalni multiplayer čiji serveri nikad nisu prazni. Jedini problem je bodovanje koje mijenjaju skoro iz godine u godinu, ali ukoliko tražite bezbrižnu partiju šaha, slobodno se pridružite, link je sljedeći: www.sparkchess.com. Ovaj online šah možete igrati direktno iz preglednika na vašem mobitelu ili tabletu, a ukoliko ga želite skinuti za desktop, onda imate zasebnu aplikaciju.


2D šah za Android – standardna igra

Top šah za mobiteleŽelite igrati šah protiv računala? Nema problema, ova igra podržava 12 različitih levela težine, a osim toga glasi kao najbolji besplatni šah za Android, ne samo u ovoj, nego čak i u prošloj godini. Dosadašnje recenzije joj definitivno idu u korist, a najveći adut kojeg developer ističe je Chess Tutor – tutorial putem kojeg možete uvježbavati neke od popularnijih poteza i strategija, makar po našem nema ništa boljeg od prakse s jačim igračima. Ovaj šah za mobitele podržava sve Android pametne uređaje, zajedno s vodoravnim i horizontalnim načinom rada.

[pb-app-box pname=’uk.co.aifactory.chessfree’ name=’Chess Free’ theme=’light’ lang=’en’]


 

3D šah za Android – malo više akcije za ukupno nula kuna

Konj šah za mobiteleKada su u pitanju moderne šah igre, onda svi misle na 3D kombinacije figura koje izgledaju kao da ih je dizajnirao trogodišnji fan Lego kockica. Srećom, određeni developeri našli su zlatnu sredinu, gdje nam uz modernije izvedbe klasičnih igara i dalje nude onu staru dobru igrivost. Među njima se istaknuo 3D Chess Game, koji cijelu priču o šahu na mobitelu osvježava 3D figurama, kao i mnogobrojnim mogućnostima igranja protiv računala ili lokalno protiv prijatelja. Zgodna varijanta ukoliko vam onaj klasičan prikaz, koji njeguju SparkChess i Chess Free, nije primamljiv.

[pb-app-box pname=’com.atrilliongames.chessgame’ name=’3D Chess Game’ theme=’light’ lang=’en’]


 

Pure Chess – za one koji žele i vizualni užitak

Šah za mobitelePure Chess za Android je trenutno vizualno najljepša šah aplikacija na tržištu. Nudi uistinu prekrasnu grafiku uz nekoliko različitih setova ploča i figurica te prostorija u kojima igrate. Riječ je o 3D šahu koji će dobro poslužiti i za showcase snage uređaja s Tegra K1 čipovima čiju snagu posebno dobro iskorištava. Iako je besplatan, nudi i kupovinu unutar aplikacije pa novac tako možete trošiti na nove setove figurica i slično. Mogu ga igrati igrači svih razina, od početnika do iskusnih veterana koji su već “ispekli” zanat. Igra vrijedna preuzimanja – čak i ako ne volite šah.

[pb-app-box pname=’com.voofoo.PureChess’ name=’Pure Chess’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *