Recenzija: Hill Climb Racing

Hill Climb Racing – Zanimljiva arkadna simulacija vožnje s naglaskom na korištenje fizike.

hillclimb_header

 

 

Hill Climb Racing za Android vas odmah stavlja u ulogu vozača malenog crvenog automobila pred kojim stoje mnoge prepreke, ali i nagrade. Sigurno ste već zaigrali igru ovog tipa, bilo na mobitelu ili na PC-u, no ono po čemu se ova igra ističe jest sustav nadogradnji koje možete instalirati na svoje vozilo, kao i simpatično sučelje za kontrolu. Glazba i zvučna pozadina su također na nivou, što sve skupa rezultira jednom iznimno zabavnom i zaraznom igrom.

  • Ocjena na Google Play: 4,7
  • Naša ocjena: 5
  • Zahtijeva Android: 2.2 i novije
  • Najnovija verzija: 1.6.2
  • Veličina: 9,2 MB

 

Hill Climb Racing – Grafika i dizajn

Iako su današnji mobiteli itekako sposobni za realističnu grafiku, izgleda da najpopularnije igre i dalje teže ka jednostavnijem, preglednom ali i bogatom vizualnom identitetu. Među takvima je i Hill Climb Racing koji pred vas stavlja jednostavno i čisto sučelje, koje vam omogućava jednostavan pregled svih mogućnosti koje imate što se tiče kontrola ili postavki. Dizajn razina je vrlo bitan dio kod ovakvih igara i tu Hill Climb Racing također dominira i iznenađuje iz razine u razinu. Linearna krivulja učenja novih stavki u igri, kao i postupno otežavanje prepreka rezultira zaraznim i ono bitnije zabavnim gameplayem. Kroz igru ćete imati šansu kupiti nova vozila, koja će vam omogućiti lakše prelaženje preko težih prepreka u igri.

hill1 hill2 hill3 hill4

Hill Climb Racing – Mehanika i kontrole

Definitivno najjača strana Hill Climb Racinga jesu kontrole i vjerno prenesena fizika same vožnje koja je zapravo osnova jedne dobre igre ovog tipa. Kroz igru ćete skupljati gorivo, kao i novčiće sa bodovima koji će vam se svi pribrajati i omogućiti kupnju novije opreme poput guma, motora i slično. Kontrole su već na prvi pogled očite; s desne strane ekrana imate pedalu gasa dok je s krajnje lijeve strane ekrana pedala kočnice. Pred vama su i dva pokazivača, jedan za okretaje, drugi za iznos pritiska zraka koji vam pomaže popeti se i na najzahtjevnije uzbrdice.

 

 

Hill Climb Racing – Zaključak

Ukoliko tražite pažljivo kreiranu vozačku igru gdje se pazi na detalje i polagani napredak, probajte Hill Climb Racing. Postoje tri vozila u igri, svako sa svojom specifičnom fizikom i ponašanjem na stazi, što znači da ćete se morati prilagođavati situacijama. Hill Climb Racing glasi kao najbolja igra u ovom žanru, stoga definitivno ne budete požalili ako preuzmete igru!

[pb-app-box pname=’com.fingersoft.hillclimb’ name=’Hill Climb Racing’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)