Recenzija: Doodle Jump

Jedna od najpopularnijih, ali i naprepoznatljivijih igri za Android zasigurno je Doodle Jump. Ovaj klasik već se dugo vremena nalazi u Trgovini Play, a pruža sate i sate opuštene zabave za sve uzraste. Pročitajte našu recenziju i pogledajte što nam se svidjelo, a što nije.

doodle

 

Doodle Jump je jedna od najpopularnijih igara na mobilnim platformama, poglavito zato što donosi jednostavnu i brzu zabavu sa originalnim izgledom i jako zanimljivom idejom. Pozadina na kojoj se odvija čitava igra je papir sa kvadratićima, što pomalo aludira na učenike i studente koji se na svakojake načine pokušavaju spasiti od dosade na predavanjima ili seminarima. Igra donosi jednostavnu, simpatičnu grafiku i dinamično igranje sa nekoliko profila za kontrole.

  • Ocjena na Google Play: 4,5
  • Naša ocjena: 4,9
  • Zahtijeva Android: ovisi o uređaju
  • Najnovija verzija: ovisi o uređaju
  • Veličina: ovisi o uređaju

 

Doodle Jump – Grafika i dizajn

Na prvi pogled, igra Doodle Jump izgleda jako jednostavno, što je ponekad ključ privlačne grafike. Ovisno koji uređaj posjedujete, moguće su primjetne promjene u samoj grafici i čistoći elemenata koje vidite, no i na slabijim uređajima će ova igra izgledati privlačno. Sami dizajn razina se nasumično generira tako da nikad ne znate gdje će se stvoriti sljedeća sigurna platforma već morate igrati i na sreću. Kako napredujete kroz igru, upoznat ćete se sa drugačijim tipom platformi, novim neprijateljima, kao i novim pomagalima koja će vam dati kratkotrajan pogon, čime ćete bez problema savladati desetke razina.

doodle1 doodle2 doodle1

Doodle Jump – Mehanika i kontrole

Doodle Jump za Android je iznimno zarazna igra, za što krivimo ponajviše postupnu krivulju učenja i interesantne dodane elemente kako napredujete kroz igru. Tu su naravno i dodaci igri poput novih levela, postoje klasični papirni leveli, morski leveli, zimski, svemirski itd. Kontrolnu shemu možete prilagoditi sebi; postoji opcija korištenja žiroskopa unutar uređaja pri čemu ćete naginjanjem uređaja lijevo ili desno upravljati Doodleom na isti način. Ovo je dobra opcija ako imate manevarskog prostora. Za preostale slučajeve možete koristiti digitalne kontrole na ekranu pri čemu ćete dodirivati lijevu ili desnu stranu ekrana i na taj način upravljati Doodleom. Obje sheme kontrola su dobro i glatko izvedene pa probajte obje i vidite koja vam više odgovara.

 

Doodle Jump – Zaključak

Ukoliko patite na jednostavne ali zarazne igre, Doodle Jump morate probati. Maštovitost level dizajna, kao i jednostavan i privlačan način igranja će vam definitivno pomoći da si skratite dosadu kad god vas ista zadesi. Igra je primjerena svim dobnim skupinama. Skini Doodle Jump i pomozite Doodle-u da dosegne vrh!

[pb-app-box pname=’com.lima.doodlejump’ name=’Doodle Jump’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *