DiaVitas – aplikacija za personaliziranu kontrolu dijabetesa

DiaVitas – aplikacija za personaliziranu kontrolu dijabetesa

U Hrvatskoj je nažalost prisutan trend porasta oboljelih od šećerne bolesti. To predstavlja veliki javnozdravstveni problem jer je šećerna bolest najčešće i značajan čimbenik rizika za nastanak moždanog udara pa bi oboljele osobe trebale paziti što jedu te svakako prilagoditi životne navike. Pogledajte kako u tome može pomoći tehnologija.

diavitas dijabetes

Prema rezultatima, životne navike poput onih prehrambenih, spavanje, tjelovježbe, značajno utječu na raznolikost i sastav dobrih bakterija u probavnom sustavu. Za dugoročan uspjeh u mijenjanju istih potreban je personaliziran pristup kakav nudi aplikacija DiaVitas.

“Radi se o tome da se pojavljuje jedna nova aplikacija za praćenje i življenje uz dijabetes. Ne samo vrijednosti šećera u krvi nego i unošenje rezultata tjelesne aktivnosti i druge stvari koje radite kao osoba s dijabetesom u svakodnevnoj kontroli dijabetesa,” izjavljuje predsjednik hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Davor Bučević.

diavitas za android

Uz pomoć najnovijih znanstvenih istraživanja, aplikacija DiaVitas omogućuje korisnicima unos povijesti bolesti. Na temelju toga, aplikacija radi izračun i preporučuje unos hrane te fizičke aktivnosti pomoću kojih ćete održati zdravlje. Uz personaliziranje načina prehrane i vježbanja, aplikacija također koristi i liječnicima koji mogu evidentirati ponašanje pacijenta, to jest, provjeriti pridržavaju li se njihovi pacijenti preporuka.

Zahvaljujući dnevnom praćenju zdravstvenih parametara, korisnicima su dostupni i zdravstveni savjeti koji pomažu u usvajanju zdravih navika. Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Trgovini Play.

[pb-app-box pname=’info.diavitas.droid’ name=’DiaVitas’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)