Najbolje Google Play alternative

Google Play najpopularniji je servis za distribuciju Android aplikacija, ali znate li da ima puno odličnih alternativa? Pogledajte zašto biste trebali isprobati neke od njih i koji su razlozi da to učinite.

Prošle godine Google je izjavio kako su prešli brojku od milijun aplikacija u svojoj Trgovini Play, a isto tako i brojku od 50 milijardi preuzimanja. Ipak, kvaliteta velike većine tih aplikacija ostaje upitna, a postoji i dobar broj uređaja na kojima ovaj servis uopće nije dostupan, primjerice, na Nokijinoj X seriji ili na Amazonovim tabletima i najnovijem mobitelu.

banner

Zašto koristiti i druge servise?

Kako je Trgovina Play apsolutni broj jedan, ostali servisi trude se svim silama kako bi bili što konkurentniji. Ovo često znači da ćete na njima pronaći aplikacije po promotivnim cijenama ili čak potpuno besplatno, što je za nas korisnike odlično. Ukratko, evo nekih od razloga:

  • Promocije i besplatne aplikacije: Uživajte u besplatnom preuzimanju premium aplikacija ili promotivnim cijenama. Na ovaj način štedite novac i uklanjate potrebu skidanja piratiziranih verzija koje ugrožavaju sigurnost vašeg uređaja.
  • Nove preporuke: Možda ćete otkriti neke nove aplikacije koje inače ne biste vidjeli na Googleovim službenim listama.
  • Specijalizirani servisi: Određeni servisi nude specifične aplikacije, primjerice, samo Android igrice, i slično.

Na što obratiti pozornost

Sigurnost je najvažnija stavka kod korištenja alternativnih servisa, stoga dobro obratite pozornost od kuda skidate aplikacije. Najbolje bi bilo koristiti provjerene i poznate servise, poput Amazonovog Appstorea.

Da biste uopće mogli instalirati s drugih mjesta, morate omogućiti stavku “Nepoznati izvori” koja se nalazi u Postavkama uređaja. Također omogućite i stavku “Provjeri aplikaciju” koja se obično nalazi neposredno ispod prethodno spomenute.

Amazon Appstore for Android

 

Najbolja alternativa Google Playu je Amazon Appstore for Android. Ako u obzir uzimamo broja aplikacija, sigurnost i kredibilitet, teško da ćete pronaći bolje od ovoga. Uz to, Appstore svakoga dana besplatno nudi novu aplikaciju koja se inače plaća, pa ako redovito pratite dnevne ponude, možete besplatno i legalno doći do sjajnih igrica i aplikacija koje bi inače morali platiti. Iako Amazaon Appstore sadrži puno manji broj aplikacija od Google Playa, kontrola kvalitete je bolja, što znači da su sve aplikacije “probrane”; sigurne, kvalitetne i stabilne.

Getjar

Getjar je aplikacija koju ćete pronaći na Google Play, te je zatim koristiti za pronalazak ostalih aplikacija. Podijeljena je na kategorije a sadrži ogromnu bazu aplikacija koja nije ograničena samo na Android operacijski sustav. Dakle, ako posjedujete više uređaja s različitim operacijskim sustavima, GetJar možete koristiti kao izvor za sve njih. Ovaj servis podržava komentare korisnika, lajkove, dislajkove i povezivanje s Facebookom, kao i promotivne periode u kojima se određene aplikacije nude besplatno ili po sniženoj cijeni.

Slide ME

Još jedan dobar alternativni servis zove se Slide ME. Radi se o servisu s pristojnom bazom korisnika, a nudi razne aplikacije, od besplatnih do onih koje se plaćaju. Sve aplikacije prolaze kroz sustav kontrole kvalitete koji bi trebao osigurati korisnicima pozitivno iskustvo. Prednosti Slide ME su globalna dostupnost i mogućnost plaćanja putem PayPala. Što se tiče programera i razvojnih timova, i za njih postoje dodatne pogodnosti poput mogućnosti veće zarade od standardnih 70% koje dobivate na većini ostalih servisa.

AppsLib

Za kraj, predstavljamo AppsLib, maleni servis namijenjen isključivo uređajima koji nisu dobili Google certifikat pa samim time ne mogu pristupiti Google Playu. Napravljen od strane Archosa, servis nudi oko 40.000 aplikacija i dolazi pred-instaliran na većini manje poznatih uređaja raznih no name proizvođača, a plaćanje je moguće obaviti putem PayPala. Programeri putem AppsLib servisa imaju šansu pristupiti širem broju korisnika, a zarada se dijeli na standardnih 70/30 (70% programeru, 30% servisu).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)