10 najboljih Android igrica za djecu do 5 godina

Pametne telefone vole korisnici svih uzrasta, pa nije čudno što Google Play trgovina vrvi mnogim aplikacijama namijenjenima upravo najmlađima. Bilo da se spremate na dugačak put i tražite nešto što će zabaviti vaše dijete ili nešto što će mu svakodnevno pomagati u učenju, olakšali smo vam potragu i predstavili 10 najboljih igrica i aplikacija za djecu do 5 godina starosti. Ako pritom trebate pomoć kako uređaj dodatno zaštititi prije nego što ga predate mališanu, pročitajte članak Android i klinci.

1. Baby Explorer 

Baby Explorer zapravo nije samo jedna igra, već kompilacija 17 različitih igara na jednome mjestu. Prikladna je za djecu mlađeg uzrasta, jednostavno dizajnirana, a poseban je naglasak stavljen na glazbu. Lakši zadaci koje sadrži su istraživanje raznih zvukova, prepoznavanje oblika i stavljanje istih u pravi kalup, vožnja aviona i skupljanje predmeta u zraku. Ima i par kompliciranijih, kao na primjer memory. Prednost je što igra ima mnogo sadržaja i samim time štedi prostor na uređaju, a djetetu daje mogućnost biranja. Besplatna je i unutar same igrice se ne može ništa kupovati, pa se ne morate brinuti da će vaš račun biti mistično ispražnjen.

BABYgame3

[pb-app-box pname=’com.appquiz.baby.explorerF’ name=’Baby Explorer LITE’ theme=’light’ lang=’en’]


2. PicsArt for Kids

Još jedna u nizu jednostavnih aplikacija, a ono što nudi jest bojanje raznih slika kojih sadrži zbilja mnogo. Također, moguće je i crtanje jednostavnijih geometrijskih oblika. Igra grafički nije zahtjevna i podržava sve Android verzije, no preporučamo instalaciju na uređaj s većim zaslonom kako bi bojanje detalja bilo lakše. Aplikacije će zasjati u punom sjaju na tabletima te u kombinaciji sa stylusom.

BABYgame2

[pb-app-box pname=’com.picsart.kids’ name=’PicsArt for Kids’ theme=’light’ lang=’en’]


3. Ant Smasher

Sve što u ovoj igri morate raditi već je opisano u njenom naslovu – gnječite mrave koji napadaju košaru s hranom. Ipak, pritom morate izbjegavati ose, jer ako vam uleti ispod prsta gubite život. Iako ne zahtjeva mnogo motoričkih sposobnosti, smatramo da je prikladnija za stariju djecu i da će se, uzimajući u obzir dizajn igre, više svidjeti dečkima, pa možda čak i tati. Na Youtubu smo vidjeli kako je ova igra popularna i kod raznih kućnih ljubimaca, pa možda Ant Smashera možete pretvoriti u pravu obiteljsku zabavu.

ant smasher

[pb-app-box pname=’com.bestcoolfungames.antsmasher’ name=’Ant Smasher, Best Free Game’ theme=’discover’ lang=’en’]


4. Kids Doodle – Color & Draw

Iako se ovakvih aplikacija u Google Play trgovini može naći mnoštvo, Kids Doodle nudi zbilja mnogo sadržaja, od raznih kistova i tehnika crtanja do različitih podloga. Nakon što nacrtate željenu sliku, u obliku videa može pogledati kako je nastajao vaš crtež i pregled također spremiti. Radovi koji nastaju zbilja su šaroliki i izgledaju sjajno, pa smo čak i mi veliki bili ponosni na ono što smo nacrtali.

BABYgame4

[pb-app-box pname=’com.doodlejoy.studio.kidsdoojoy’ name=’Kids Doodle – Color & Draw’ theme=’light’ lang=’en’]


5. Kids Preschool Puzzles Lite

Aplikacija sadrži razne jednostavne slagalice čiji se komadi povlačenjem prsta slažu u zadani oblik. Nakon što je složena, slika je prikazana u izvornim bojama uz zvuk pljeska. Ovo je besplatna verzija koja sadrži slagalice životinja i hrane, a verzija koja se plaća nudi više raznih sadržaja kao što su slagalice brojeva, slova, prijevoznih sredstava i geometrijskih oblika. Namijenjena je djeci između 4 i 5 godina.

baby7

[pb-app-box pname=’zok.android.shapes’ name=’Kids Preschool Puzzles Lite’ theme=’light’ lang=’en’]


6. Talking Tom Cat 2

Popis nebi bio potpun bez popularnog mačka Toma, a ova verzija nešto je naprednija od prve, pa osim jednostavnih zadataka kao što je pričanje s Tomom i maženje njegovog trbuha sada su uvrštene opcije odijevanja, dekoracije prostora u kojem boravi i snimanje videa. Ako igru do sada niste isprobali, definitivno je preporučamo.

BABYgame5

[pb-app-box pname=’com.outfit7.talkingtom2free’ name=’Talking Tom Cat 2 Free’ theme=’light’ lang=’en’]


7. iStory Books

Iako smo se trudili pronaći aplikaciju koja bi sadržavala audio priče na hrvatskom jeziku i koja bi zapravo radila, nismo uspjeli, pa ćemo na popis uvrstiti ovaj dragulj i nadati se da će pomoći u učenju engleskog. iStory Books je aplikacija koja sadrži mnoštvo raznih priča, a sve su marljivo popraćene slikama na svakom koraku. Sadrži opciju automatskog čitanja teksta koja se, naravno, može isključiti, a tekst je napisan ispod svake slike. Izgleda vrlo lijepo, a nadamo se da će se takva aplikacija ubrzo pojaviti i na našem jeziku.

2014-12-16 13_00_18-iStoryBooks - Android aplikacije na Google Playu

[pb-app-box pname=’com.infomarvel.istorybooks’ name=’iStoryBooks’ theme=’light’ lang=’en’]


8. Peppa Pig – Happy Mrs Chicken

Ovo je igra o junakinji poznatog crtića, i iako nije besplatna, poprilično je popularna u Google Play trgovini. U njoj se igrate s pilićima koje u raznim misijama morate poslati svakog svojoj kući prema bojama kojima su obojane ili ih vodite kroz labirint, a kroz dobro odrađene igre skupljate naljepnice za virtualni album. Prikladna je za djecu od 3 do 6 godina starosti.

BABYgame6


[pb-app-box pname=’com.strawdogstudios.peppapig_hmc’ name=’Peppa Pig – Happy Mrs Chicken’ theme=’light’ lang=’en’]

9. Baby Phone Game for Babies

Izvrsna besplatna aplikacija za bebe od 6 mjeseci do dvije godine starosti. Ono što nudi jest pregršt raznih zvukova, od životinja do brojalica. Zanimljiva je mogućnost dodavanja vlastitog zvuka i slika po želji, kao i snimanje vlastitog glasa, čime izbor postaje neograničen. U postavkama se aplikacija može zaključati, pa je beba neće zatvoriti, a ta naizgled jednostavna opcija, priznajemo, štedi mnogo živaca i oslobađa vas neprestane brige oko slučajno obavljenih poziva i nepovratno izbrisanih datoteka.

BABYgame


[pb-app-box pname=’au.com.penguinapps.android.babyphone’ name=’Baby Phone Game for Babies’ theme=’light’ lang=’en’]

10. FableScapes 2

Kao šećer na kraju popisa dodajemo našu najdražu aplikaciju s kojom ćete se zasigurno pridružiti igri. Najjednostavnije objašnjeno, FableScapes sadrži razne likove, scenske pozadine, zvučne efekte i glazbu kojom stvarate scenarije i tako pričate priče po vlastitoj želji. Aplikacija je izvrsno napravljena, a sama ideja poprilično originalna. Sviđa nam se jer potiče kreativnost, a uvjereni smo da ćete uz nju provesti mnogo kvalitetnog vremena u zajedničkom druženju.

2014-12-16 14_08_38-FableScapes 2 - Android aplikacije na Google Playu8

[pb-app-box pname=’com.marmalade.fablescapes2.android2′ name=’FableScapes 2′ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)