Vipnet nudi 500mb/s brzi internet za 360,00 kn/mj

Vipnet nudi optiku naslovna

Vipnet nudi optiku

Kada je Večernji list prošle godine pisao kako će do 2020. skoro 50% kućanstva u Hrvatskoj imati optičku infrastrukturu, rijetko tko se nadao da će se takve promjene već s ovom godinom uvesti. S današnjim datumom se tržištu optičkog interneta pridružuje i Vipnet, gdje svojim trenutnim i novim korisnicima nudi fiksni internet s brzinama downloada do 500 Mbit/s te uploada do 120 Mbit/s, a u nastavku vam donosimo detalje.


Svjetlovodne mreže novi su trend

Ukoliko ste još uvijek na klasičnoj ADSL liniji (ili, nedaj Bože, ISDN liniji), onda ste vjerojatno upoznati s problemima koje bakrena žica, popularno zvana “parica”, sa sobom nosi. Bakar je osjetljiv na vrijeme, starost, duljinu kabela pa čak i sklon lomljenju, tako rijetko, ako i tada, dobijete obećanu brzinu, jer ona ovisi o tome pada li vani kiša i s koliko dugačkim kablom ste spojeni na glavnu telefonsku utičnicu.  Svjetlovodne mreže, u usporedbi s bakrenim, omogućuju značajno veće brzine, prijenos podataka na velike udaljenosti, gotovo bez slabljenja signala, neovisno o lokaciji stana ili poslovnog prostora sa znatno manjom potrebnom energijom te su neosjetljive na elektromagnetske smetnje, što osigurava znatno bolju kvalitetu.

Kako bismo osigurali najbolje korisničko iskustvo, Vipnet razvija sve tri mreže nove  generacije za pružanje usluga superbrzog interneta. U mobilnom segmentu je to 4G LTE mreža dok je u fiksnom segmentu riječ o HFC optičkoj te svjetlovodnoj mreži. U šest smo zagrebačkih kvartova povećali brzine na svjetlovodnoj mreži i one iznose do 500 Mbit/s u downloadu i do 120 Mbit/s u uploadu – izjavio je Adrian Ježina, član Uprave Vipneta.

Cijena najjačeg paketa iznosi 360,00 kn mjesečno

Ukoliko se korisnik nalazi na području pokrivenosti svjetlovodne mreže, onda može zatražiti paket Internet L koji pruža neograničen internet promet i brzinu downloada do 500 Mbit/s (brzina downloada, odnosno brzina preuzimanja podataka od 350 do 500 Mbit/s, te brzina uploada odnosno slanja podataka  od 84 do 120 Mbit/s). Cijena samostalne Internet L usluge iznosi 360,00 kn/mj (uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca), a uslugu korisnik može  kombinirati s drugim Vip fiksnim uslugama (telefon, televizija) i složiti svoj idealni Vip Duo i Vip Trio paket.

Infrastruktura je dostupna u sljedećim zagrebačkim kvartovima: Borovje, Malešnica, Špansko, Siget, Vrbani, Vrbik, Hoto naselje i Odra O2. Prilikom prve instalacije (ukoliko je ista moguća), korisnik plaća aktivacijsku naknadu. Iznos aktivacijske naknade ovisi o odabranoj ugovornoj obvezi:

– Uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca iznosi 1kn
– Uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci iznosi 500kn
– Bez ugovorne obveze iznosi 1.000kn

Koji su daljnji planovi Vipneta?

Pored povećanja brzina na svjetlovodnoj mreži, Vipnet nastavlja s razvojem HFC optičke mreže koja je dostupna u više od 360 tisuća kućanstava, nudi brzine do 120 Mbit/s i trenutno je najraširenija mreža za superbrzi Internet u Republici Hrvatskoj. Nakon nadogradnje postojećeg EuroDOCSIS 3.0 standarda i uvođenja EuroDOCSIS 3.1 standarda, HFC optička mreža omogućavat će brzine do 1 Gbit/s.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)