Regionalno predstavljeni Meizu pametni telefoni: flagship Meizu PRO 7 i najnoviji Meizu M6 i M6 Note

Meizu 26.10.2017

Meizu M6 je pametni telefon sa zaslonom veličine od 5,2 inča, vrlo jednostavan za korištenje, dugotrajan i izdržljiv. Pored zaštitnog premaza protiv otisaka prstiju, prednja strana uređaja odlikuje se multifunkcionalnom home tipkom. Otključavanje zaslona pomoću otiska prsta za manje od 0,2s karakteristika je flagship modela, no kod Meizua se time ponosi i model M6. Na prvi pogled čini se da je M6 smješten u metalnom kućištu. Zapravo, radi se o posebnoj tehnologiji obrade polikarbonatne baze raspršenim česticama metalne prašine. Dok polikarbonatno kućište visi u vakumiranom prostoru, kontroliranim isparavanjem se metalne čestice jednoliko raspršuju po površini. Ona ostaje neprovodljiva, a dobiva poseban metalni sjaj. Sam logotip i linije uređaja precizno su laserski izrezane.

Meizu M6 dolazi s Flyme 6.0, najnovijom verzijom ovog operativnog sistema baziranog na Androidu 7. Za razliku od brendova koji selektivno na svoje modele apliciraju nove verzije Androida, kod Meizua je specifično što izdavanjem nove verzije Flyme operativnog sistema on dolazi na sve aktualne modele, pa tako i kod osnovne M serije.

Novi Meizu M6 Note, telefon je vrhunskih karakteristika s Qualcomovim Snapdragon 625 chipsetom. M6 Note je prvi ali sigurno ne i posljednji model sa Snapdragon procesorom budući da su kompanije sklopile ugovor o dugoročnoj suradnji. Ovaj osmojezgreni procesor uređaju je donio čak 41% više procesorske i 71% više grafičke snage u odnosu na prethodni model, što uz snažnu bateriju od 4000 mAh čini M6 note pravim gaming mobitelom.

Meizu nastavlja inovirati. Na pozadini uređaja nalazi se jedinstveni interaktivni LED flash s 4 različite LED-ice. Različitom temperaturom boje i redoslijedom blinkanja flash pruža informaciju o dolaznom pozivu, alarmu, primljenoj poruci ili bilo kojoj notifikaciji postavljenoj u Flyme postavkama. M6 Note od svog prethodnika nasljeđuje savršeno dimenzionirani 5,5 inčni Full HD zaslon, a poboljšani grafički procesor Adreno 506 bolje izražava boje i kontrast, čineći sliku realnijom i živahnijom.

Kamera je za mnoge jedna od najbitnijih stavki pri odabiru mobilnog uređaja. Meizu je u suradnji sa Sonyjem za svoje uređaje odabrao vrhunske kamere, kako stražnje, tako i prednje. M6 note ima  16 MP prednju kameru, dok na pozadini nalazimo čak dvije – glavnu kameru od 12 MP i dopunsku od 5 MP. Rijetkost uređaja u ovoj kategoriji je opremljenost SLR mehanizmom za fokusiranje, kao i istovremeno fokusiranje obje leće što daje brzinu i točnost. Meizu pametni telefoni ističu se dizajnom, tehnologijom proizvodnje i brojnim inovacijama u cjenovno atraktivnom rangu.