Objavljeni pobjednici Sony World Photography Awardsa 2015.

Pobjednička fotografija SWPA 2014.

U utorak, 31. ožujka ove godine, objavljeni su pobjednici Open i Youth te Mobile Phone nagradne kategorije najvećeg fotografskog natjecanja na svijetu, Sony World Photography Awardsa. Pobjednici dolaze iz svih strana svijeta i pokrivaju širok raspon tema, a odabrani su između 96 000 prijavljenih. Izabrano je njih 14, neki od njih se uopće ne bave profesionalno fotografijom, a među njima se nalaze i natjecatelji svih uzrasta – najmlađa je pobjednica Stephanie Anjo iz Velike Britanije, koja ima svega 14 godina. Fotografije su već sada dostupne na press.worldphoto.org i Image.net-u.

Pobjednici Open, Youth i Mobile Phone kategorije osvojili su najnoviju Sony digitalnu fotografsku opremu i Xperia™ smartphone te će njihove fotografije biti izložene u Somerset Houseu u Londonu od 24. travnja do 10. svibnja kao dio 2015 Sony World Photography Awardsa. Pobjedom su također osigurali svoje mjesto u finalnom natjecanju. Njima će biti osiguran put do Londona na ceremoniju, gdje će konačni pobjednik Open kategorije između ostalog primiti i novčanu nagradu u iznosu od 5 000 dolara.

Biti član žirija na Sony World Photography Awardsu je bilo putovanje puno neočekivanih otkrića. Deseci skrivenih dragulja, razigranih kompozicija, suptilnih komentara i prolaznih trenutaka uhvaćenih u trenutku – svi govore o ljubavi prema fotografiji koju dijele, a njihova želja je prikazati svijet onako kako ga oni vide,“ govori Sam Barzilay, član žirija.

PROČITAJTE CIJELI PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)