Huawei P8 dokaz je da Kinezi postaju sve bolji

Pametni telefoni najbolji su dokaz napretka tehnologije u posljednjih deset godina, a ako ćemo mjeriti napredak neke zemlje po napretku mobilnih telefona, onda je Kina definitivno broj jedan. Od njihovih prvih mobitela koji su uglavnom bili jeftine kopije poznatih brandova pa sve do originalnih uradaka u obliku Meizua i OnePlusa prošlo je puno vremena, a nakon predstavljanja Huawei P8 možda konačno svima bude jasno da više nema smisla govoriti da ovi mobiteli “mogu konkurirati poznatim brandovima”. Ne. Dolazi vrijeme kada više vrijedi obrnuto; poznati brandovi mogu konkurirati kineskim mobitelima.

huawei p8 hrvatska

Huawei P8 na prvi pogled ima sve sastojke recepta koji čine uspješan, moderan flagship mobitel. Aluminijsko unibody kućište, 5.2 inčni QHD zaslon, osmojezgreni, 64-bit procesor (četverojezgreni 2 GHz Cortex-A53 + četverojezgreni 1.5 GHz Cortex-A53), 3GB RAM-a, kameru od 13MP i Android Lollipop. U duhu P serije i svojih prethodnika, P8 poštuje minimalistički dizajn, kvalitetu izrade i dugotrajnost. S obzirom na uspješnost ostalih modela iz P serije na našem tržištu, ništa manje ne očekuje se niti od najnovijeg modela za koji se iz kompanije nadaju da bi mogao biti jedan od popularnijih uređaja ove godine. Ne vidimo zašto to ne bi bilo moguće.

Huawei dobro prati trendove

BycdB9lCUAEoR3e

Ovaj uređaj je tanji i od iPhonea 6 i od Galaxya S6 koji su već ionako suludo tanki. Debljina mu iznosi svega 6.4 milimetara, ako se to uopće može nazvati “debljinom”. No čini se da tržište voli anoreksične mobitele, jer debljina uređaja često igra važnu ulogu u promoviranju i marketingu, a kupci očekuju da svaki sljedeći model bude bar mrvicu tanji. Nadamo se samo da je Huawei naučio ponešto od Applea, jer ne želimo koristiti #bandgate pored naziva Huawei P8 u nekome od naših sljedećih tweetova. No ovakva debljina dobro se uklapa u cijelu filozofiju uređaja, pa P8 djeluje još elegantnije i “skuplje” zahvaljujući tome.

Da se ne radi tek o mobitelu koji kopira značajke od drugih mobitela i pakira ih u svoju ambalažu dokazuju i neke cool mogućnosti poput Signal+ tehnologije iza koje stoji sam Huawei. Riječ je o tehnologiji koja omogućava prebacivanje signala s jednog kraja antene na drugi, i to nevjerojatnom brzinom. Rezultat je konstantno održavanje jakog signala čak i ako se krećete brže od 300 km/h. Nažalost, kod nas nema superbrzih vlakova pa ne možemo isprobati tu tvrdnju iz prve ruke. No imamo 4G signal, a pošto uređaj podržava 4G povezivost, ona bi također trebala biti iznadprosječna zahvaljujući spomenutoj tehnologiji, što se nadamo i isprobati.

Pored ovoga, kamera je također prepuna inovativnih značajki koje bi trebale obogatiti svakodnevno korištenje uređaja, a detaljnije o tome možete pročitati na službenoj stranici. Huawei P6 i P7 zajedno su prodani u gotovo deset milijuna primjeraka. Ne vidimo zašto puno bolji mobitel, Huawei P8, ne bi ponovio takve prodajne rezultate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)