Sony svoje PlayStation naslove dovodi na Android i iOS

playstation android

Prije godinu dana, Nintendo je napokon popustio i najavio da će neke od svojih kultnih naslova portati na Android i iOS, unatoč tome što su upravo prema pametnim telefonima godinama pružali otpor.  Čini se da Sony sada želi poći istim stopama. Kompanija je najavila kako će formirati novi odjel zadužen za prebacivanje PlayStation naslova na Android i iOS platforme u punom smislu te riječi.

playstation android

Postoji kvaka, bar za sad…

No nemojte se prerano veseliti. Iako u službenoj objavi stoji da će ForwardWorks “iskorištavati intelektualno vlasništvo brojnog PlayStation dediciranog softvera te znanje i know-how stečen tijekom dugogodišnje suradnje kako bi pružili gaming aplikacije optimizirane za pametne uređaje uključujući i pametne telefone na Android i iOS platformama”, u nastavku stoji – za korisnike u Japanu i Aziji. Sonyju ovo nije prvi put da se najprije fokusira na domaći teren pa se iskreno nadamo kako će PlayStation naslovi što ranije pronaći put i do Europe. Službeni datum formiranja novog odjela je 1.4., što je ujedno i obljetnica preimenovanja Sony Computer Entertainment u Sony Interactive Entertainment.

Razlog zašto se Sony odjednom odlučio prebaciti na Android i iOS možda leži i u neuspjehu PlayStation Mobile projekta koji je trebao povezati Android i PS Vitu, no koji je trajno ugašen prošle godine. Dok ne bude konkretnijih vijesti oko ove cijele priče, pozabavite se emulatorima i spajanjem PlayStation Dualshock kontrolera na svoj Sony mobitel ili tablet i uživajte u starijim PS klasicima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)