OnePlus 5T dolazi s većim ekranom i novim sustavom kamere

oneplus 5t

OnePlus se pridružio trendovima iz 2017. nakon što je jučer predstavio novi model – OnePlus 5T. Ovaj model tek je neznatno duži od prethodnog, što znači da su dimenzije samog uređaja ostale vrlo slične, međutim, ekran je narastao za čak 0,5″. OnePlus je također poboljšao sustav stražnjih kamera, odnosno, jedan senzor sada je dediciran za fotografiranje u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Veći ekran “istisnuo” je čitač otiska prsta koji se sada nalazi na poleđini, a u suštini, 5T je postao dorađenija i modernija verzija prethodne “petice”, što nikako nije loše.

Najveća promjena svakako se odnosi na novi 6″ OLED ekran s modernim 18:9 omjerom i nešto čudnijom rezolucijom od 1080×2160 piksela. OnePlus se posebno potrudio oko postavljanja boja, tako da na prvi pogled ne biste nikada pogodili da je riječ o klasičnom OLED zaslonu, s obzirom da nije toliko zasićen. Međutim, mobitel nudi širok spektar kalibracije, uključujući i sRGB, tako da će svatko moći pronaći odgovarajuće postavke, jer na kraju krajeva, riječ je o vrlo kvalitetnom panelu Samsungove proizvodnje s odličnom reprodukcijom boja.

Druga važna promjena odnosi se na čitač otiska prsta. Iako se na OnePlus modelima on tradicionalno nalazio ispod ekrana, kod 5T modela to naprosto nije bilo moguće tako da je u konačnici premješten na poleđinu i to na sredini, stoga će odgovarati i ljevacima i dešnjacima. Senzor je prekriven keramičkim premazom i u kombinaciji s anodiziranim crnim aluminijskim kućištem izgleda prekrasno.

Što se tiče dizajna, 5T je gotovo identičan prethodnom modelu. OnePlus se držao istog, tankog i elegantnog profila u koji su upakirane gotovo identične specifikacije uz 3.300 mAh bateriju s podrškom za Dash Charge brzo punjenje. Ono što trenutno fali je bežično punjenje, ali iz kompanije ističu kako vrijeme za to još nije došlo.

OnePlus 5T kreće s prodajom 21.11.2017. u Europi, Indiji i SAD-u, a cijena u Europi iznosit će 499 eura za 64GB model, dok će cijena za 128GB model iznositi 559 eura.

oneplus 5T