Smart Boy pretvara vaš Android mobitel u Game Boy

smart boy android

Hyperkin je zasigurno jedna od onih kompanija koje vole zarađivati na nostalgičnim fanovima. Ne znamo jel da zbog toga budemo uvrijeđeni ili da se veselimo svim poslasticama koje su rezultat toga, ali u svakom slučaju pred nama je još jedan odličan gadget iz njihove radionice.

hyperkin smart boy

Ponekad i šale iz svijeta tehnologije postaju stvarnost. Onima koji nisu upoznati s pozadinskom pričom, Hyperkin je prošle godine 1.4. objavio press release u kojem se spominje Smart Boy, gadget koji pretvara iPhone u Game Boy. Šala se pretvorila u stvarni proizvod, tako da danas imamo  Smart Boy za Android, simpatičan gadget koji vaš uređaj pretvara u pravi mali Game Boy. Mobitel se stavlja u utor predviđen za to te ulaziu kućište do polovice, gdje gornja polovica zatim služi kao ekran. S donje strane strane kućišta su svima poznate kontrole, dok je na stražnjoj strani predviđen prostor za umetanje originalnih igara (NTSC ili PAL).

Smart Boy je najprije bio najavljen isključivo za iPhone, a sada o iPhone verziji nema nikakvih informacija

Za sada je Smart Boy u “developer kit” fazi gdje Hyperkin uređaj dostavlja s aplikacijom i firmwareom otvorenog koda u nadi da će zajednica poboljšati trenutnu verziju softvera i tako pridonijeti bržem lansiranju komercijalne verzije. Kako bi potaknuli ljude na suradnju, kompanija nudi proviziju od prodanih proizvoda svakome tko pridonese firmwareu. Trenutno nema informacija o iPhone verziji i kada će biti dostupna, što je vrlo zanimljivo s obzirom da je prošle godine najavljivano upravo suprotno.

Najveće pitanje od svih je – tko će se igrati na Smart Boyu? S obzirom da se Game Boy igre mogu igrati na Nintendo 3DS-u, preko emulatora za Android ili čak preko Hyperkinove vlastite Retron 5 konzole, ne vidimo tko bi trošio dodatni novac na Smart Boya, osim možda hardcore fanova. Doduše, ako već posjedujete originalne Game Boy igre, zašto ih ne bi igrali na ovaj način. Cijena Smart Boya iznosi 59.99 dolara a lansiranje je zakazano za 1.12. ove godine.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)