Samsung se miče od Exynosa?

samsung exynos

Samsung već provodi planove vezane uz sljedeći flagship model, Galaxy S7, pa su procurile i prve informacije potencijalno vezane za ovaj uređaj koji bi se na tržištu trebao naći sljedeće godine. Kodnog imena Jungfrau, mobitel se pojavio u internim testnim dokumentima Androida M.

Samsung galaxy S7

Priča sama po sebi ne bi bila zanimljiva da spomenuti dokument nije otkrio jedan zanimljiv detalj, a to je da mobitel pokreće Snapdragon 820, najnoviji Qualcommov čipset koji koristi 14nm FinFet proces za veću djelotvornost, snagu i upravljanje toplinom. Ovaj čipset navodno bi trebao osigurati 35% više sirove snage od prethodnika, 810, koji značajniji uspjeh nije mogao ostvariti zbog problema s pregrijavanjem u pojedinim mobitelima.

Što možemo očekivati od sljedeće generacije Galaxy mobitela?

samsung exynos procesorNaravno, sve ovo ne mora značiti da će Galaxy S7 koristiti Snapdragon 820, no Samsung će zasigurno testirati više različitih čipseta prije nego donesu konačnu odluku. Isto tako je moguće da se 820 koristi u prototipu kao zamjena za neku novu, bolju verziju Exynosa koja bi se trebala naći u finalnom proizvodu. Ono što je doduše poznato su problemi kod optimizacije Exynosa za Lollipop, pa je korištenje Qualcommovog čipseta možda način da se problemi jednostavnije zaobiđu. Iako se radi o pukim nagađanjima, određene glasine nagovještavaju da Samsung i Qualcomm surađuju, pa cijela priča i nije toliko nemoguća. Do novoga Galaxya ima još dosta vremena, pa ćemo se za sada koncentrirati na važnije novosti iz Samsunga, a to je današnji Unpacked event koji će otkriti novi Note 5 i Galaxy S6 Plus. Live stream počinje u 17:00 po našem vremenu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)