Samsung razvio 12GB LPDDR4 mobilni DRAM

Dok većina korisnika još nema više od 2GB radne memorije u svojim mobilnim uređajima, Samsung je, čini se, spreman za sljedeći korak. Naime, ovaj gigant je na vlastitom 20nm procesu razvio prvi 12GB LPDDR4 DRAM za mobilne uređaje. 

12Gb LPDDR4 RAM

Nova RAM memorija je navodno 30% brža i 50% “gušća” od postojećeg 8GB čipa te dvostruko brža od DDR4 DRAM-a za PC, uz manju potrošnju energije. Ovo otvara vrata za tablete i pametne telefone sa 6GB radne memorije, jer se novi čip može podijeliti u dva paketa po 3GB. Naime, kada se ovaj čip tako podijeli, iz Samsunga ističu da stane u njihove trenutne mobitele koji koriste 3GB RAM-a, jer ne zauzima ništa više prostora. Dakle, vrlo je izgledno da uskoro od ovoga proizvođača možemo očekivati i prvi konkretan mobilni uređaj sa 6GB radne memorije. Masovna proizvodnja ovih čipova već je počela.

Raznolikost primjene

Šireći liniju memorije visokog kapaciteta sa svojim novim 12GB LPDDR4 čipom, Samsung planira učvrstiti vodeću poziciju na tržištu kada je u pitanju 20nm DRAM linija (12GB/8GB/6GB/4GB). Osim toga, ovaj proizvođač zahvaljujući visokoj učinkovitosti memorije njezinu primjenu vidi i u ostalim uređajima osim u mobilnim telefonima i tabletima. U nadolazećim godinama, mogla bi se ugrađivati u ultra-tanka računala, pametne kućanske aparate i automobile.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)