Samsung razmišlja o leasing programu

galaxy s6 edge u hrvatskoj

Ako je vjerovati Forbesu, Samsung bi se uskoro mogao ugledati na Apple i ponuditi svojim korisnicima leasing program Galaxy serije. To bi omogućilo potpisivanje leasing ugovora koji bi korisnike obvezivao na mjesečno plaćanje iznosa u zamjenu za korištenje, primjerice, Galaxya S6

Samsung Galaxy S6 Edge


Apple već nudi sličan program naziva iPhone Upgrade Program

Uz kojeg korisnici mogu uzeti novi, otključani iPhone i otplaćivati ga kroz mjesečne obroke, počevši od 32 dolara. Na ovaj način se može doći do novog flagshipa po prihvatljivoj cijeni uz korištenje običnih bonova,  umjesto uzimanja neke od skupih tarifa samo kako bi jeftinije došli do mobitela.

Samsung bi ovakvim program napravio dobar potez i približio svoje skupe flagship uređaje korisnicima plićih džepova, ali i pomogao ljudima da izbjegnu skupe dvogodišnje tarifne planove. Cijene i dodatni detalji za sada nisu poznati.

Kod nas još nema toliko potrebe za sličnim programima, no Američkim tržištem dominiraju veliki operateri koji korisnike sve više tjeraju da kupe hardver sami, umjesto da ga otplaćuju na mjesečnoj bazi. Naravno, prodaja skupih uređaja ovim je potezom ugrožena, stoga Apple, a sada čini se i Samsung, imaju odgovor na to kroz vlastite leasing programe.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)