Idemo na Animafest Zagreb od 5. – 10. lipnja 2017., pridružite se!

Računalna animacija prisutna je u animiranom filmu glavne struje više od dvadeset godina i ne predstavlja nikakvu posebnu novost, a njezina upotreba u videoigrama i softveru raznih namjena također je već opće mjesto. U umjetničkom animiranom filmu nešto su noviji trendovi sve intenzivnijeg miješanja računalne animacije i klasičnih animacijskih tehnika (crteža, kolaža itd.), koji ujedno predstavljaju i stilsko sredstvo za tematsko istraživanje i spajanje inspiracija iz raznih razdoblja. Mogućnosti računala u umjetničkom stvaralaštvu međutim su daleko od potpuno istraženih pa digitalna sfera svakom godinom sve više postaje prostorom animacijskog eksperimenta.

Ovogodišnji Animafest iznimna je prilika za promatranje suvremenog animiranog filma.

Pritom se ne radi tek o eksperimentalnim filmovima, već je velik broj i onih narativnih koji se kulturom računala, videoigara, društvenih mreža ili već pomalo zaboravljenog chata putem 56kbit/s veze služe kako bi ispričali uzbudljive, dirljive, društvenokritičke ili humorne priče.

Za slučaj da još uvijek niste upoznati s eventom, možete skočiti na njihovu stranicu http://www.animafest.hr, a za ulaznice se možete pozabaviti sljedećim linkom: https://animafest.kupiulaznicu.hr/

Vidimo se!