nVidia Shield Android TV media centar – prvi pogled i specifikacije

naslovna

Pametni televizori su već neko vrijeme standard u ponudi, pa čak i kod nas, no ako ste ipak nešto zahtjevniji i tražite konkretniju uslugu i performanse, možete svoj televizor obogatiti jednim od raspoloživih media centara. Za one najzahtjevnije, nVidia je pripremila nešto posebno – Shield Android TV, media centar pogonjen novim nVidijinim Tegra X1 procesorom. Ono što se najviše ističe kod ovog uređaja je sposobnost streamanja AAA igara putem nVidia Grid usluge, putem koje ćete moći igrati igre poput Witcher 3 ili Batman: Arkham Knight, između ostalog. Najavljene su i prilagođene verzije Borderlands: The Pre-Sequel, Crysis 3, kao i Doom 3 BFG. Važno je napomenuti da će ovdje ključni faktor igrati kvaliteta vaše internetske veze, obzirom da će se igre udaljeno izvoditi na superračunalima, dok će se Shield brinuti da na vaš televizor prenese isključivo vizuale. Za pristojno iskustvo preporuča se brzina veze oko 10 mbps.

https://www.youtube.com/watch?v=r9Yu3u8yl9I

Osim duboke integracije sa nVidia Grid uslugom, Shield će biti sposoban pokretati 4k video materijal u 60 FPS-a putem HDMI sučelja. Obzirom da se ovdje radi ponajprije o Android TV media centru, sve opcije koje dolaze s tim operativnim sustavom su prisutne i u Shieldu.

Procesor nVidia Tegra X1 procesor u paru sa Maxwell grafičkim čipom, 3GB RAM-a
Kapacitet 16 GB, proširivo putem microSD slota (do 128 GB)
Sučelja Gigabit Ethernet
HDMI 2.0 (4K 60FPS ready)
2x USB 3.0
Micro-USB 2.0
IR prijemnik
Dimenzije Težina: 650 grama
Visina: 130 mm
Širina: 210 mm
Dubina: 25 mm

 

NVidia Shield Android TV izlazi na tržište u svibnju za pretpostavljenu cijenu od $199, dok sustav naplate nVidia Grid servisa još nije strogo definiran. Očekuje se model zasnovan na mjesečnoj pretplati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)