Nexus 6P je najnoviji Googleov phablet

google nexus 6p

Huawei i Google predstavili su Nexus 6P, inovativni smartphone koji pruža ultimativno Android iskustvo svojim korisnicima. Nakon Force Touch tehnologije, koja predstavlja novu eru u interakciji između ljudi i uređaja prikazanoj u modelu Mate S na ovogodišnjem sajmu IFA u Berlinu, Huawei je predstavio još jednu novost, ovaj put u suradnji s tvrtkom Google. Nexus 6P još je jedan uređaj koji učvršćuje položaj tvrtke Huawei kao najvećeg proizvođača mobilnih uređaja u svijetu.

nexus 6p

“Huawei je iznimno sretan što je bio u mogućnosti surađivati s Google te redifinirati Nexus iskustvo za svjetsko tržište,”

rekao je Richard Yu, predsjednik Uprave Huawei Consumer Business Group te dodao: “Cijenimo način na koji korisnici prihvaćaju mobilnu tehnologiju i čine je dijelom svoje svakodnevice, pa smo iz tog razloga osmislili smartphone koji nadilazi sva očekivanja od dizajna, karakteristika i lako se uklapa u autentični Android eko-sustav. Huawei, poznat po izvrsnom product designu, pravi je partner i sjajno se nadopunjuje s dominacijom Googlea koji prednjači u tehnološkoj inovativnosti.”

Elegantni dizajn uz korištenje premium materijala

Elegantnim dizajnom Google Nexus 6P slijedi svoje flagship prethodnike, Mate S i P8. Izrađen je od aerodinamičnog anodiziranog aluminija skladnih obrisa i linija, a dijamantni rubovi i oblikovana pozadina uređaja naglašava njegovu kameru koja sjajno snima u uvjetima slabe osvjetljenosti i velikom brzinom zatvarača. Nexus 6P pravi je primjer nove generacije premium Android uređaja koji će zasigurno osvježiti tržište.

Inovativna tehnologija zasnovana na snazi

Nexus 6P posjeduje 5.7” WQHD AMOLED ekran, rezolucije 518 piksela po inču koji je idealan za igranje igara, gledanje filmova i rad zbog zapanjujuće jasnoće i prednjeg stereo zvučnika koji osigurava čist, jasan zvuk. S najnovijom verzijom osmo-jezgrenog Qualcomm Snapdragon 810 procesora, novi Nexus 6P je brži nego ikad i istovremeno “blag” prema bateriji. Baterija iznosi 3450mAh što bi trebalo osigurati dobru autonomiju unatoč velikom zaslonu. Reverzibilnim Type-C USB utor pobrinut će se za brzo punjenje i prijenos podataka.

Moćna kamera, senzor otiska prsta i brojne druge značajke

Nexus 6P ima najbolju kameru ikad ugrađenu u jedan Nexus uređaj. No, ono gdje se ona zaista iskazala su uvjeti iznimno slabog osvjetljenja. Veći 1.55 um piksela “lovi” više svjetla čak i u većoj tami te osigurava zapanjujuće fotografije i jasne detalje na njima, a sam senzor dodatno je poboljlšan s još bržom Google Camera aplikacijom. Pametna Google Photos aplikacija će pri tome omogućiti lak pregled potezom prsta. Vaš Nexus je brži i sigurniji uz pomoć senzora za otključavanje uređaja uz pomoć otiska prsta. Postavljen na stražnjem dijelu uređaja, tj. prirodnom položaju prstiju dok držite mobitel, omogućuje jednostavan pristup telefonu i aplikacijama koje zahtjevaju dodatnu autentikaciju.

100% Android uz Android Marshmallow

Opremljen najpopularnijim operativnim sustavom na svijetu, Nexus predstavlja ultimativno Android iskustvo. Uvijek ćete biti među prvim koji će biti u mogućnosti ažurirati mobitel posljednom verzijom softvera. Čim ga izvadite iz kutije, za vas će raditi najnovija i najbrža verzija – Android 6.0 Marshmallow. Detaljne Nexus 6P specifikacije provjerite ovdje.

nexus-promo Google-Nexus-6P Nexus 6P_vizual (1)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)