Nexus 5 2015 curi na sve strane

Nexus 5 2015

Moramo priznati da smo potajno priželjkivali reboot Nexusa 5 još od predstavljanja Nexusa 6. Googleu u ovom trenu fali “pravi” flagship, no ako je vjerovati informacijama i fotografijama koje se pojavljuju na internetu, Nexus serija bi ubrzo mogla biti bogatija za još dva uređaja.

lg-nexus-5-2015-live-leak

Nexus serija uvijek pruža čisto Android iskustvo, a vlasnici ovih mobitela prvi uživaju u najnovijem softveru. Upravo zato se brojni napredniji korisnici i developeri upravo okreću ovim uređajima koji uz softverske prednosti nude i dobar omjer uloženog i dobivenog. Jedna od prvih fotografija koja navodno prikazuje novi Nexus 5 2015 je ova iznad. Najviše se ističe izbočeni otvor kamere i okrugli čistač otiska prsta, a vidljiva je dvostruka LED bljeskalica pokraj koje se nalazi nešto što podsjeća na laserski senzor kakav možete vidjeti na G3 i G4. Hoće li Nexus 5 imati laserski autofokus? Nije izgledno, ali s obzirom da uređaj proizvodi LG, tko zna.

Sljedeće što je procurilo na internetu navodno dolazi od proizvođača dodataka kojem je Google poslao nacrte uređaja na temelju kojih bi se radile zaštitne maske. Prema ovim renderima, riječ je o istom uređaju kao s gornje fotografije koji se ovaj put nalazi u kućištu, po svemu sudeći, otpornom na vodu i udarce. Na temelju Googleovih detaljnih nacrta izrađeni su i renderi u CAD-u.

lg-nexus-5-2015-cases_0

lg-nexus-5-2015-leak-1

Drugi, veći uređaj koji bi trebao proizvoditi Huawei, također nije pošteđen. Korisnik Steve Hemmerstoffer učitao je video u kojem pokazuje navodni prototip. Na stražnjoj strani vidljiv je sličan dizajn, osim što je čitač otiska prsta četvrtastog oblika.

Što se tiče specifikacija, u ovom trenu nema konkretnih podataka, osim što se pretpostavlja da 5.2 inčni model radi LG, dok 5.7 inčni phablet radi Huawei. Osim toga, očekuje se USB Type-C te stereo prednji zvučnici. Pošto se bliži 10. mjesec u Google obično predstavlja nove uređaje, konkretnije informacije možemo očekivati vrlo brzo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)