Na droidconu 2016. u Zagrebu očekuje se više od 500 sudionika

Nakon iznimnog uspjeha prve droidcon Zagreb globalne konferencije održane krajem travnja 2015. koja je okupila više od 400 sudionika –  programera, dizajnera i ostalih stručnjaka – koji su imali priliku doznati sve o inovacijama i novitetima u Android svijetu, predstavnici organizatora, njemačke tvrtke Troido u srijedu su najavili još veći i raznovrsniji droidcon 2016.

Miroslav Šimudvarac i Ivo Buljević

Kako su najavili Miroslav Šimudvarac i Ivo Buljević iz hrvatskog predstavništva njemačke tvrtke Troido, droidcon Zagreb 2016. održat će se od 27. do 29. travnja sljedeće godine ponovo u Hotelu Antunović, a očekuje se da će broj sudionika premašiti 500. Osim što će sada trajati tri dana, droidcon 2016. imat će ponešto drukčiju koncepciju:

«Prvog dana droidcona, 27. travnja održat će se hackaton s temom ‘hack the hotel’ na kojem će 30 do 50 sudionika dobiti zadatak da osmisle inovativno rješenje koje bi gostima moglo uljepšati njihov boravak u hotelu. Glavni sponzor hackatona bit će njemački start-up Aconno, koji će u ovu svrhu ustupiti svoju vrlo inovativnu «internet of things» platformu za koju će sudionici razvijati svoja rješenja», najavio je Šimudvarac.

Preostala dva dana konferencije bit će posvećena predavanjima, na kojima će među glavnim temama biti novosti vezane za nove android platforme, testiranja programa i slično. Kako su napomenuli organizatori, do sljedećeg droidcona realno je očekivati Androide u automobilima – Audi ih je primjerice već ugradio – pa će i o tome biti riječi na konferenciji.  Tu je dakako i popratni program droidcona 2016., koji će uključivati i degustacije lokalnih specijaliteta. Inače, procjenjuje se da u Hrvatskoj ima 90 do 100 tvrtki koje zapošljavaju programere za Android operacijski sustav.  Na droidconu 2015. ,održanom 29. i 30. travnja, sudjelovalo je više od 38 predavača, među kojima su oni iz SAD-a, Izraela, Švedske, Njemačke, Poljske, Irske, Švedske, te dakako Hrvatske. Među njima bili su predstavnici kompanija Facebook, Spotify, Paypal, Vodafone i drugih.

Reakcije na prvi zagrebački droidcon bile su vrlo pozitivne. Stoga je u berlinskom sjedištu kompanije Mobile Seasons, koja stoji iza globalnog droidcon branda i čiji su predstavnici bili toliko oduševljeni organizacijom konferencije i gradom Zagrebom, odlučeno da će droidcon Zagreb u narednim godinama biti jedini droidcon u regiji, iako su u drugi gradovi poput Beograda bili zainteresirani za organizaciju ovakvog skupa. Publika droidcona sastojala se od vrhunskih programera i dizajnera, a sam skup bio je iznimna prilika za upoznavanje kvalitetnih potencijalnih zaposlenika. No, droidcon 2015 privukao je i veliki broj studenata, ne samo iz Hrvatske, već i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, pa čak i iz Poljske i Ukrajine.

Kako bi se na sljedećoj konferenciji što većem broju studenata omogućilo sudjelovanje od danas zajedno s prodajom karata počinje i akcija sponzorstava studenata s idejom zbližavanja onih zainteresiranih za Android i lokalnih tvrtki. Naime, ideja je da lokalna tvrtka sufinancira dio cijene studentske karte, te određenom studentu kojeg onda i upozna, omogući ulaz na droidcon. Takve će tvrtke automatski dobiti status sponzora i besplatni ulaz na droidcon. Na sljedećem droidconu želi se povećati i udio žena, koji je na prvom iznosio oko 15 posto. Stoga je u suradnji s Intelom pokrenut droidcon Diversity Program, kojim se želi povećati udio ženskih sudionika na konferenciji. Intel stoga preuzima dio putnih troškova i ulaznica ženskih sudionika u iznosu do 330 eura.

O droidconu

droidcon je niz globalnih konferencija koje se fokusiraju na inovacije i najvažnije novosti iz Android svijeta. Ideja droidcona je promicanje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere, dizajnere i tvrtke. Prve dvije konferencije organizirao je međunarodni tim Android entuzijasta u Berlinu i Londonu 2009. godine, a nakon toga se ovaj format konferencija ubrzo proširio diljem svijeta.

Konferencije se sada odvijaju u 20 zemalja, a svaka od njih nudi visokokvalitetna predavanja iz različitih dijelova Android ekosustava – razvoj i primjenu mobilnih i TV rješenja, proširenu stvarnost, igre, implementaciju u automobile i još mnogo toga.

droidcon Zagreb organizira tvrtka Troido. Troido je prva i najstarija njemačka Android consulting firma, s podružnicama u Nizozemskoj i Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)