Microsoft širi ponudu na Android putem Cyanogena

Aplikacije koje dolaze s Androidom i koje ne možete izbrisati stvaraju malu ali značajnu smetnju kod većine korisnika ove uspješne mobilne platforme. Potreba za apsolutno čistim operativnim sustavom bila je jedan od razloga uspjeha Cyanogenmoda, alternativne instalacije Androida koja korisniku daje mogućnost brisanja svih neželjenih programa instaliranih od strane davatelja usluge ili proizvođača uređaja, kao i poboljšanje performanse, dodatne mogućnosti te češća softverska ažuriranja. Znak uspjeha Cyanogen projekta je i nova suradnja s Microsoftom, rezultat čega će biti prisutnost Microsoftovih aplikacija na određenim Android mobitelima i tabletima. Ovime bi aplikacije poput Outlooka, Officea, Skypea, Binga i sličnih bile integrirane u operativni sustav, predstavljajući neobveznu alternativu Googleovim aplikacijama poput Gmaila, Drivea i ostalih.

microsoft android

Ne brinite, izbor je na vama

Bilo kakvo nametanje i predinstalacija aplikacija ne prolazi dobro na suvremenom tržištu potrošačke elektronike, što je jasno i Microsoftu i Cyanogenu. Predstavnica Microsoftovog mobilnog odjela Vivian Lee napomenula je da će se aplikacije nenametnuto nuditi ukoliko sustav pretpostavi da bi bile korisne; potpuno brisanje i eliminacija automatskih upita je standardna opcija, za razliku od već postojećih Google aplikacija.

Cyanogen korist u ovakvom partnerstvu vidi u mogućnosti izbora, budući da je upravo to ključna prednost njihovog proizvoda. S dodatkom Microsoftovih kvalitetnih aplikacija, korisnici Cyanogenmoda imaju još više izbora u prilagođavanju svog mobitela prema svojim potrebama. Što se Microsofta tiče, situacija je malo složenija i imamo osjećaj da je ovo vrlo bitan korak u promjeni njihovog poslovnog pristupa prema mobilnoj industriji. Windows Phone unatoč visokom potencijalu nije ostvario očekivani marketinški uspjeh te smo već svjedočili Microsoftovim postupcima poput lansiranja Outlooka na Android i iPhone uređaje početkom godine, kao i besplatnog Officea na istim platformama još prošle godine.

Izvor: Wired.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)