LG G6 dolazi s novim UX 6.0 sučeljem

LG-UX-6

LG Electronics (LG) će u svom novom pametnom telefonu G6 koristiti novi UX 6.0, osmišljen kako bi maksimizirao prednosti prostranog zaslona FullVision uređaja LG G6. Ovaj će flagship imati 5,7-inčni QHD+ FullVision zaslon (2.880 x 1.440) s omjerom stranica 18:9 koji gotovo u potpunosti ispunjava prednju stranu uređaja. Dimenzije telefona su ergonomski dizajnirane za maksimalnu udobnost i kompatibilnost s postojećim i nadolazećim digitalnim sadržajem.

Novo korisničko iskustvo (UX) korisnicima pruža praktičnost i prednosti kao što su:

  • diferencirano iskustvo za gledanje sadržaja poput videozapisa te za pregledavanje interneta
  • poboljšano iskustvo kamere koje maksimizira prostor uz format zaslona 18:9
  • pametno dizajnirano grafičko korisničko sučelje koje omogućava otvaranje dvaju kvadratnih prozora za produktivniji multitasking

Diferencirano iskustvo

Zaslon FullVision korisnicima uređaja LG G6 pruža novo iskustvo gledanja. Veliki zaslon ima prošireni gornji i donji dio što omogućava prikaz više podataka pri pregledavanju interneta ili čitanju e-knjiga te pruža bolje iskustvo gledanja videozapisa ili igranja igara. Očekuje se da će LG G6 pokrenuti novu eru premium pametnih telefona s omjerom stranica 18:9, a broj filmova, aplikacija i igara prilagođenih ovom formatu prikaza strelovito raste. Ipak, G6 dolazi sa značajkom koja omogućava gledanje sadržaja u formatu 16:9 na zaslonu omjera stranica 18:9.

Poboljšano korisničko iskustvo kamere

UX kamere je znatno poboljšan zahvaljujući ekspanzivnom zaslonu omjera 18:9, i to na način da povećava praktičnost i zabavu. Prostrani zaslon omogućava istovremeno snimanje i pregledavanje fotografija. LG UX 6.0 nudi značajku Square Camera koja dijeli zaslon formata 18:9 na dva identična kvadrata pa korisnici mogu snimati fotografije u formatu 1:1, popularnom na društvenim mrežama poput Instagrama, i pregledati ih u susjednom prozoru. Tu je i novi način snimanja naziva Food Mode koji nudi visoku kvalitetu boja i zasićenost, idealne za fotografiranje hrane. Jednostavno je i snimanje GIF datoteka kombiniranjem od 2 do 100 fotografija u petlju.

Napredni multitasking

LG G6 pruža razne prednosti ekspanzivnog zaslona formata 18:9. Prozor za prihvaćanje poziva otvara se uz aplikaciju kalendara ili fotogalerija istovremeno uz aplikaciju za razmjenu poruka. Više kvadratnih fotografija može se povezati i koristiti kao Collage Wallpaper na zaključanom zaslonu. Jednostavno je pisati bilješke na jednom dijelu zaslona, dok se na drugom pregledava internet. G6 će, ako se postavi horizontalno dok je pokrenut kalendar, u lijevom prozoru prikazivati kalendar, a u desnom detaljni raspored. Kombinacija je bezbroj.

„LG G6 sa zaslonom FullVision je inspiriran filozofijom stručnjaka u filmskoj industriji koji vjeruju da je format 18:9 najbolje rješenje za gledanje starog i novog sadržaja u digitalno doba“, rekao je Juno Cho, predsjednik kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Ovu smo filozofiju primijenili na našem najnovijem pametnom telefonu, a uz to smo je odveli na novu razinu različitim mogućnostima iskorištavanja formata 18:9. Vjerujem da će korisnici cijeniti brojne načine na koje smo LG G6 učinili produktivnijim.“

LG G6 s UX 6.0 bit će predstavljen na sajmu MWC 2017 u Barceloni 26. veljače.