LG G4 značajno drugačiji od G3?

Šef LG mobilnog odjela Cho Juno na novinarskoj konferenciji
Šef LG mobilnog odjela Cho Juno na novinarskoj konferenciji

LG G3 definitivno nije prošao nezapaženo te se i službeno smatra najboljim mobitelom 2014. godine zbog razine inovativnosti te općenite kvalitete izrade, kao i dobro optimiziranog softvera. Njegov nasljednik željno je iščekivan diljem svijeta obzirom da ima težak zadatak nadmašiti svog prethodnika.

Ono što je zanimljivo u vezi novog LG G4 jest da su vodeći ljudi LG-jevog odjela za pametne telefone u nekoliko navrata javnosti obznanili da LG proizvodi vlastiti mobilni čipset koji se planira integrirati u nadolazeće generacije mobitela. Priznaju da je Qualcomm trenutačno neupitni lider što se proizvodnje i distribucije mobilnih čipseta tiče, no kreiranjem vlastitog čipseta LG bi dobio bodove za fleksibilnost i daljnju optimizaciju proizvodnog procesa te potencijalno pristupačnije cijene finalnih proizvoda. Na trenutačnom tržištu ovakav potez se generalno smatra kao visoko rizičnim, no LG je svjestan da će njihov čipset doći na svoje tek u svojoj drugoj ili trećoj iteraciji. Ako je vjerovati glasinama, novi LG čipset bit će konstruiran na bazi 4 Cortex-A72 jezgre uparene sa još 4 Cortex-A53 jezgre, dizajnirane u 20nm proizvodnom procesu.

Osim toga, LG G4 će doći u metalnom unibody kućištu, kao i sa značajnim inovacijama što se tiče korisničkog sučelja. Inovacije su uvijek dobrodošle, a sudeći po već pokazanome, LG zna inovirati i plasirati inovaciju na tržište. S novim pristupom LG se nada povratiti mjesto trećeg najuspješnijeg proizvođača pametnih telefona koje je preuzeo kineski Xiaomi prošle godine zahvaljujući odličnim uređajima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)