KickStarter kampanja: Andromium

Motorola je prije nešto više od tri godine imala svoj koncept Android mobitela koji bi uz kućište prijenosnika postao prijenosno računalo, no na žalost, uređaj nije označen kao komercijalni uspjeh te je cijela priča zaboravljena. Danas, par godina kasnije, dolazi nam Andromium – nastavak pomoću kojeg vaš Android mobitel može postati računalo u svega par poteza. Kako se još uvijek radi o KickStarter kampanji, odlučili smo napisati nešto o njemu te upoznati naše čitatelje s konceptom, ukoliko vam se isti svidi – slobodno posjetite njihovu KickStarter stranicu i donirajte koji dolar, no prije toga pročitajte tekst i pogledajte zašto nas je toliko oduševio.

Andromium

Jednostavnost Mac OS X sučelja s prepoznatljivim Windows 7 funkcijama

Momci iz Andromiuma vode se motom kako je njihovo sučelje jednostavno poput Mac OS X-a, a krajnjem korisniku nudi već poznate funkcije Windows 7 okruženja – nama dovoljno. Još kada bacite pogled na krajnji rezultat koji je i više nego obećavajuć, suze radosnice samo teku – jer upravo ovo je ono što smo već duže vrijeme čekali, jednostavan dodatak na koji spojite vaš mobitel, TV/monitor te periferiju i spremni ste sve podatke s mobitela gledati na većem ekranu, bez potrebe za računalom. Napokon sve te “poslovne” aplikacije koje svi developeri hvale, a krajnji korisnici jednom na mobitelu otvore, imaju svoju svrhu. Na većem ekranu s mišem i tipkovnicom je sve znatno lakše, od pisanja dokumenata, pregledavanja excel datoteka pa sve do multimedije.

8320862a72a59d5f3f748f7e0882e408_large b0442fe59930c6469e471f0bc20a3693_large

Krajnji cilj je spajanje softverskih mogućnosti s hardverskim

Pametni telefoni napokon postaju pametni – jedan od primjera zašto je ovo idealna stvar za ljubitelje multimedije i igara; Vaš Sony Z3 spojite na Andromium, na mobitel spojite četiri PlayStation kontrolera, uključite emulator od PlayStation jedinice te zabava može krenut uz pregršt dostupnih igara. Niste ljubitelj PlayStationa? Probajte s nekom od drugih, već retro, konzola – imate mobitel koji može sve emulirati, imate kontrolere, imate veliki ekran, imate zvučnike – čisto savršenstvo. Ono što Andromium nudi je kombiniranje postojećih softverskih mogućnosti s novim hardverskim mogućnostima. Primjerice, u našem uredu koristimo isključivo office programe i Firefox/Chrome preglednik za svakodnevni rad, ono što nam Andromium nudi je mogućnost korištenja našeg pametnog telefona za privatni i uredski rad, gdje jedan minijaturni uređaj mijenja kompletan PC.

Nas su dečki iz Andromium Inc. oduševili, a vas?

Ovo je upravo ono što Android kao platforma treba predstavljati i što mi uporno zagovaramo – sustav koji se konstantno može nadograđivati kroz ideje korisnika. Mi smo projekt već podržali, a ako nam se želite pridružiti slobodno posjetite stranice KickStartera i donirajte željeni iznos, a ako vas zanima kako cijela stvar funkcionira u živo, bacite pogled na video u prilogu:

http://vimeo.com/113827611

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)