Hangouts 4.0 donosi poboljšanja

Google hangouts aplikacija

Google lagano kreće s puštanjem nove verzije svoje aplikacije za dopisivanje, Hangouts 4.0, koja sada donosi dugo očekivani osvježeni dizajn i druga poboljšanja. Nakon što je završeno ažuriranje verzije za iPhone, sada će i korisnici Androida moći uživati u boljoj brzini i novim vizualnim značajkama. 

hangouts 4
Hangouts 4 screenshots. Izvor: AndroidPolice

Iako je Google iz nekog razloga najprije zaobišao svoju vlastitu platformu, sada smo konačno dočekali i Android verziju novoga Hangoutsa. Osim što je vizualno nadograđen material dizajnom, on se također odrazio i na samu funkcionalnost aplikacije, pa sada možete očekivati fluidnije animacije i intuitivnije sučelje. Nova “Compose” tipka olakšava stvaranje grupnog razgovora, dok preglednija kontakt lista ide u korist brže pretrage i lakšeg dodavanja ljudi. Dijeljenje sadržaja također bi trebalo biti lakše, što uključuje dijeljenje emotikona, lokacije i više datoteka odjednom.

Najveća promjena možda se odnosi na same performanse i brzinu aplikacije, pa bi Hangouts trebao biti brži, uz manju potrošnju baterije. Još jedna od velikih novosti je i da će korisnici Google Voicea dobiti podršku za grupni SMS i MMS, što će obradovati “pokusne kuniće” Projekta Fi. Ažuriranje se pušta postepeno, pa će novi Hangouts najprije iskusiti manja skupina ljudi, nakon čega se kao i obično dostupnost širi.

Ukoliko vas zanima što konkurencija nudi, nedavno smo napisali tekst o 10 najboljih aplikacija za dopisivanje, pa svakako bacite pogled ukoliko vas zanima što drugi nude: 10 najboljih aplikacija za dopisivanje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)