Google pomaže Samsungu u optimizaciji TouchWiza

Južnokorejska tvrtka je svojom najnovijom linijom uređaja ostvarila značajan napredak, bar što se tiče hardverske strane. S obzirom da još uvijek ima nekih pitanja oko upravljanja RAM-om koje i dalje muči čak i Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge +, unatoč tome što oba sadrže 4GB RAM-a, Google je navodno odlučio uskočiti i pomoći u optimizaciji.

android 6 marshmallow nadogradnja

TouchWiz dorada Androida često je kritizirana zbog količine bloatwarea i same “težine”, iako se u posljednjim verzijama naziru poboljšanja. Samsung je čak dopustio korisnicima i da onemoguće unaprijed instalirane aplikacije koje ne žele, no, unatoč takvim promjenama, TouchWiz i dalje ima svoje mušice. Ako je vjerovati Samsung Vietu, upravo Google usko surađuje sa Samsungom kako bi popravili TouchWiz probleme. Žele ga učiniti bržim, ali i stabilnijim, s manje bugova.

To ne bi bilo prvi put da Google ima utjecaj na Samsungov softver. Prije otprilike dvije godine, Samsung je predstavio novi Magazine UX na Galaxy Tab Pro liniji, ali je UX ubrzo “dobio nogu”. Glasine su govorile da Google nije bio sretan s velikim promjenama sučelja.

S obzirom na to da su Galaxy uređaji sinonimni s Android OS-om zahvaljujući Samsungovom uspjehu na smartphone tržištu, loše TouchWiz iskustvo se nažalost loše odražava na samu reputaciju Androida pa tako i na Google. No, čini se da tvrtka sada istupa kako “popravila stvari”, a bolji TouchWiz svakako je tome temelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)