Google lansirao Hangouts messaging

Google hangouts aplikacija

Google je službeno lansirao novu Hangouts uslugu za Android, iOS i Chrome platforme s ciljem objedinjavanja svih svojih komunikacijskih servisa u jedan.

hangouts_featured

Hangouts bi trebao zamjeniti i unificirati sve postojeće Google komunikacijske usluge poput Google+ Messengera, Google Talka i originalnog Google+ Hangout video chat servisa uz naknadnu Gmail integraciju koja je već dostupna nekim korisnicima. U osnovi, svi Google komunikacijski servisi bi trebali dobiti mogućnosti koje su dostupne u Google+ Hangout. Unatoč poprilično solidnom lansiranju usluge koja donosi neke prijeko potrebne funkcije za integraciju, Google je naizgled izostavio neke druge osnovne funkcije koje uzimamo zdravo za gotovo u skoro svim messaging servisima. U ovom trenutku nije moguće vidjeti tko je online ili offline na Hangouts, niti je moguće promijeniti status na AFK ili Busy.

hangouts_scr2 hangouts_scr3 hangouts_scr1

Samo korisničko sučelje aplikacije je još uvijek pomalo fragmentirano i ne doima se kao unificirana usluga ni na jednoj platformi u trenutnom stanju, ali Google uvjerava da će se usluga konstantno usavršavati i nadograđivati u budućnosti. Nažalost, Google Voice nije integriran u trenutnoj Hangouts verziji, ali potvrđeno je da će biti dostupan kasnije. Od ostalih funkcija je najavljena SMS integracija u budućim verzijama.

Sve u svemu, unificirani messaging servis se čini kao dobra ideja s obzirom da je proteklih godina Google previše fragmentirao svoje komunikacijske usluge.

[pb-app-box pname=’com.google.android.talk’ name=’Google+ Hangouts’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)