Dječji pametni sat MyKi osvaja Balkan

myki pametni sat za djecu

Ovaj uređaj istovremeno služi kao GPS lokator, telefon i pametni sat te pomaže roditeljima da su mirniji kad je u pitanju sigurnost djece

myki-watch-colours

U manje od godinu dana od izlaska na tržište inovativan sat MyKiTM postao je hit u državama Balkana. Ovaj uređaj izuzetno je popularan u Bugarskoj, Albaniji, Kosovu, Srbiji i Rumunjskoj te broj njegovih korisnika stalno raste. U Bugarskoj, državi u kojoj je ovaj sat osmišljen, MyKiTM je, već 9 mjeseci nakon puštanja na tržište, najpopularniji dječji pametni sat. Do sada je prodano 15.000 primjeraka, a još 40.000 je naručeno. U Hrvatskoj ovaj sat još nije moguće kupiti.

Dječji pametni sat MyKiTM, razvila je bugarska kompanija Allterco Robotics. Radi se o uređaju  nove generacije koji roditeljima omogućava da 24 sata dnevno 7 dana u tjednu prate lokaciju gdje se nalaze njihova djeca te da s njima komuniciraju. On je istovremeno GPS lokator, telefon  i pametan sat.

“Roditelji su opušteniji kada znaju gdje im je dijete i što smjera. Izuzetno smo sretni da popularnost pametnog sata MyKiTM ovako brzo raste na svim tržištima Balkana. Ozbiljno razmišljamo da ubrzo lansiramo ovaj proizvod i na hrvatsko tržište. Vjerujemo da bismo s našim MyKiTM pametnim satom mnogim majkama i očevima u Hrvatskoj olakšali brigu za sigurnost njihove djece”, istaknuo je Dimitar Dimitrov, predsjednik uprave Allterco, holding kompanije koja je vlasnik poduzeća Allterco Robotics.

Precizan GPS lokator

MyKiTM  ima ugrađen GPS lokator. Zahvaljujući njemu roditelji u svakom trenutku primaju, putem posebno dizajnirane mobilne aplikacije MyKi Watch, informacije o lokaciji na kojoj se dijete nalazi. Ove informacije obnavljaju se svakih 60 sekundi, a aplikaciju se može besplatno preuzeti  s Google Play-a ili s Apple Store-a.

Velika prednost MyKiTM pametnog sata leži u činjenici da roditelji mogu namjestiti “sigurna područja” kojima se obično kreće njihovo dijete. Na primjer, ako dijete od 8 ujutro do podneva mora biti u školi, takvo sigurno područje namjesti se na prostor oko škole. Ukoliko dijete izađe iz sigurnog područja, MyKiTM odmah obavještava roditelje.

Dodatna zanimljiva funkcija sata je da sat roditeljima šalje upozorenje ako se dijete kreće neuobičajenom brzinom, npr. brže od 50 km/h. Tada sat sam nazove roditelje kako bi oni mogli čuti I shvatiti što se događa s djetetom. 

GSM i SOS prijatelj

MyKiTM  je namijenjen djeci od 4. do 10. godine te radi s ugrađenom SIM karticom. Uređaj može nazvati do 5 brojeva koje roditelj unaprijed definira preko aplikacije MyKi Watch. MyKiTM također može slati glasovne poruke i primati tekstualne poruke preko chata u aplikaciji. Roditelji u svakom trenutku mogu s djetetom kontaktirati preko svojeg pametnog telefona ili računala.

Ovaj dječji pametni sat također ima ugrađeno SOS dugme koje dijete može koristiti da se poveže s roditeljima u hitnom slučaju. Kada se pritisne ovo dugme MyKiTM počinje birati unaprijed definirane SOS brojeve, sve dok telefon ne ostvari vezu s jednim brojem.

Pametan sat, izvrsnog dizajna, ugodan za nošenje i raznolikih boja 

MyKiTM je čvrst sat, ugodan za nošenje, a njegov dizajn prilagođen je ruci svakog djeteta. Sat ima remen od mekanog silikona, čiji promjer se može prilagoditi na veličinu od 13 do 18,5 centimetara. Sat je izuzetno lagan i teži samo 40 grama.

Na zadovoljstvo djece pametan sat MyKiTM dostupan je u 3 kombinacije boja: plavo-zelenoj, crveno-plavoj i ružičasto-žutoj, a ekran je zaštićen gumenim dijelovima u obliku smješka. Zaslon sata ima OLED svjetlo (organska dioda koja emitira svjetlo), koje je poštedno za oči. MyKiTM se puni preko USB-a, a baterija od 400 mAh traje do 30 sati neprekidnog rada.

Ovaj dječji pametni sat ima EUR1 certifikat i ugrađen mjerač ubrzanja koji cijeli dan mjeri korake i aktivnost djeteta te ih prikazuje u MyKi Watch aplikaciji. Na ovaj način roditelji imaju čak i pregled koliko je njihovo dijete aktivno.

Više podataka o MyKiTM dječjem pametnom satu možete naći ovdje: https://myki.watch/en/

myki-watch-fun-custom