Besplatni raskidi ugovora do kraja lipnja

HT i Tele2 omogućili su tijekom mjeseca lipnja svojim korisnicima besplatan raskid ugovora zbog povećanja cijena, a prema pravilima HAKOM-a isto će morati učiniti i Vipnet ukoliko se odluče na ovaj potez. Saznajte o čemu se točno radi i koji su uvjeti raskida.

Droid.hr, android vijesti, android recenzije

Kako je država povećala namete telekom industriji novim Pravilnikom o plaćanju naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra, operateri su se odlučili na podizanje cijena. Koliko je njihova odluka opravdana prosudite sami, ali prema pravilniku HAKOM-a, svaka promjena cijena predstavlja izmjenu pretplatničkih ugovora, što znači da je u tom slučaju operater dužan korisnika obavijestiti i ponuditi mu besplatan raskid. Razdoblje besplatnih raskida ograničeno je na 30 dana, odnosno traje od 1. do 30. lipnja.

Tele2 raskid ugovora

Korisnici koji su sklopili ugovor u određenoj tarifi obvezujući se na 12 ili 24 mjeseci, mogli su kupiti uređaje po povoljnijoj cijeni, ovisno o tarifi koju su odabrali. Ako su uređaj platili jednokratno, takvi korisnici mogu raskinuti ugovor bez plaćanja naknada i zadržati uređaj. S druge strane, Tele2 također nudi opciju plaćanja dijela iznosa te otplatu ostatka u ratama, što traje koliko i ugovorna obveza. Korisnici koji su uređaje kupili na ovaj način mogu besplatno raskinuti ugovor, ali moraju podmiriti preostali iznos.

T-mobile raskid ugovora

HT nudi iste uvjete raskida ugovora kao i Tele2, odnosno, korisnici koji su uređaj platili jednokratno mogu bez naknade raskinuti ugovor, dok oni koji plaćaju uređaj u ratama moraju podmiriti ostatak iznosa sljedećim računom. Kako će novi nameti HT “koštati” 138 milijuna kuna godišnje, rastu cijene i u prepaidu i u postpaidu, pa će tako prepaid korisnicima cijene porasti za 10 posto na iznos bona, dok će postpaid korisnicima cijena narasti za 8 kuna plus PDV.

Vipnet

Vipnet se još nije izjasnio hoće li povećavati cijene i koliko, stoga korisnici još nisu dobili nikakve obavijesti. Ukoliko se ipak odluče na to, možete očekivati slične uvjete kao i kod prethodna dva operatera.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)