Samsung Gear VR od danas u prodaji

Samsung je objavio dostupnost svojeg headeseta Gear VR, nosivog uređaja za mobilno iskustvo virtualne stvarnosti na hrvatskom tržištu. Sada, u obnovljenoj verziji boljeg upravljačkog sklopa, 22 posto je lakši, ali i kvalitetnijeg materijala.

main_bg_left

Pomoću nove generacije Samsung Gear VR, korisnici će moći doživjeti nevjerojatno iskustvo. Bilo da igraju igre u virtualnoj stvarnosti s prijateljima, dijele ili putuju svijetom uz pomoć fotografija i videozapisa, uživat će u korištenju ovog inovativnog uređaja – Saša Oravec, voditelj odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu Samsung Electronics.

Samsung je predstavio i prvi internetski preglednik za VR uređaje. Samsung Internet for Gear VR tako omogućava gledanje 3D videozapisa pri kutu od 360 stupnjeva, pregled web-stranica, ali i mogućnost upisivanja njihovih adresa pomoću glasovnih naredbi ili virtualne tipkovnice. Aplikacija nudi još jednostavnije korištenje i mogućnost uvoza omiljenih web stranica iz preglednika.

Sam uređaj dolazi u dimenzijama 201,9 x 116,4 x 92,6 mm i teži 310 grama. Pruža vidno polje od 96 stupnjeva, Proximity, akcelometar, žiroskop, a na mobilne uređaje se spaja pomoću microUSB-a.

2016. će obilježiti virtualna stvarnost

Virtualna stvarnost vjerojatno je sljedeći veliki korak u razvoju računalnih platformi, a godina pred nama, 2016., trebala bi biti pravi uzlet za VR jer će se na tržištu naći Oculus Rift i HTC-ov Vive. No poželite li već danas učiniti prvi korak u upoznavanju s virtualnom stvarnosti, to i možete jer je upravo novi Samsung Gear VR dostupan kod Samsung maloprodajnih partnera MMM Agramservis i Sancta Domenica, kao i u ponudi HT-a i Vipneta i to preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 799 kuna, svakako nižoj nego onoj od Oculusa ili Vivea. Da bi Gear VR funkcionirao, trebate i Samsung Galaxy S6, S6 Edge ili Edge+. Upravo je to možda i glavni nedostatak ovog inače pristupačnog VR headseta.

https://youtu.be/CjpGnh2PDoU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)