Sada možete pokrenuti Android na iPhoneu

Developer Nick Lee ranije ove godine zaintrigirao nas je svojom modifikacijom zahvaljujući kojoj je bilo moguće pokrenuti Android na iPhoneu. Radilo se o custom caseu za iPhone unutar kojeg se nalazio posebni upravljački sklop, a upravo on je omogućavao da se na Appleovom mobitelu pokrene modificirana verzija Androida Marshmallow.

mesuit case iphone

U sklopu casea Nick Lee razvio je i posebnu aplikaciju preko koje se Android bootao te iako nije bila riječ o pretjerano praktičnom rješenju, tko se još osim njega mogao pohvaliti da je uspio uspješno pokrenuti Android na iPhoneu? Međutim, ideja je sama po sebi bila očito dovoljno zanimljiva da kineska kompanija Haimawan ode korak dalje i napravi komercijalnu verziju njegovo rješenja, naziva MESUIT case. Kao i Nickovo rješenje, ovaj case sadrži potrebni hardver na kojem se izvodi Android, a dolazi u paru s posebnom aplikacijom za iOS.

MESUIT case ima i dodatnu bateriju

Kako iPhone ima bateriju prilično malenog kapaciteta za današnje pojmove, Haimawan je u case dodao i eksternu bateriju od 1700 ili 2500 mAh te dodatnih 16GB prostora za pohranu. Case također ima i utor za dodatni Nano SIM. Ono po čemu se ipak razlikuje od Nickovog casea je nedostatak utora za SD karticu, HDMI-ja i USB porta. No dok je Lee tek svijetu pokazao zanimljiv projekt, kompanija Haimawan planira MESUIT case prodavati po cijeni od 150 dolara za iPhone 6 i 6S modele, odnosno po cijeni od 165 dolara za iPhone 6 Plus i 6S Plus. Case je trenutno dostupan samo u Kini, a ne postoje informacije o njegovom širenju u druge zemlje. Ako baš silno želite pokrenuti Android na iPhoneu, pretpostavljamo da kupovinu možete obaviti i na službenoj web stranici.